Vers van de pers Ondernemer van de Week

Auto van de week

Toyota Yaris 1.3 VVT-i Dynamic

2013
101pk (74KW)
Handgeschakeld
44073 km
Benzine
Hatchback

€ 10945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Hulpverlener, ethisch hacker en daardoor sterk in IT-dienstverlening

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Snelle, stabiele IT-systemen, die 24/7 zorgeloos draaien, dat is dé expertise van Ronald Mies en zijn bedrijf Labyrinth-IT. Maar met ruim twintig jaar IT-ervaring is de kennis van Ronald veel breder. Zo is Labyrinth-IT sterk in professionele Wifi-oplossingen en telefonie en introduceerde het recent een uniek systeem dat ransom ware in een vroeg stadium detecteert. “Wat betreft IT security ben ik opgeleid als ethisch hacker. Waarom? Om goed te kunnen beveiligen, moet je weten hoe je moet inbreken”, vertelt de ondernemer, die recent ook startte met dekabelgigant.nl.

De carrière van Ronald Mies is bijzonder. Na zijn opleiding in Industriële Automatisering startte hij als helpdeskmedewerker bij Neckermann. Bij dit bedrijf maakte hij de opkomst van vrijwel alle nieuwe IT technologie mee. Hij maakte zich al deze nieuwe technieken eigen en groeide door tot hoofd ICT voor Nederland en België. Ruim voordat Neckermann de deuren sloot, ging hij elders aan de slag als ICT manager. Dat was het moment waarop hij ontdekte dat hij vooral praktisch van aard is. “Ik ben toen mijn eigen bedrijf gestart. Eigenlijk komen daar twee eigenschappen van me samen. Ik ben enorm gedreven om IT goed te laten werken voor ondernemers, en heb daarnaast een hulpverlenende inslag. Zo ben ik al dertig jaar actief bij de brandweer. Ik kan er niet tegen als iets niet werkt en zet altijd alles op alles om zaken voor elkaar te krijgen, zelfs als ik midden in de nacht gebeld wordt.”

Slim, proactief monitoringsysteem
Gelukkig komt dat laatste weinig voor. Ronald heeft een slim, proactief monitoringsysteem ontwikkeld, waarmee problemen juist voorkomen kunnen worden. “We bouwen het zo, dat zowel veel als weinig serveractiviteit direct wordt opgemerkt. De meest voorkomende storingen worden volautomatisch opgelost. Andere storingen pakken we direct zelf op. Ik vind het één van de leukere momenten in mijn werk als ik een ondernemer kan vertellen dat iets is opgelost, zónder dat hij zich van een probleem bewust was.” Die instelling brengt Ronald ver. Met zijn bedrijf is hij bij een dwarsdoorsnede van het mkb actief. “We werken voor eenmanszaken maar ook voor bedrijven met ruim driehonderd werkplekken. Dat doen we in Nederland, maar ook elders in Europa.” Prettig daarbij is dat ICT beheer mogelijk is voor een vast bedrag per maand, ongeacht het aantal storingen. “Een stabiel netwerk is daarmee ook in ons voordeel”, concludeert Ronald lachend.

Oog voor procesoptimalisatie
Met een opleiding Lean Six Sigma achter zijn naam, is Ronald sterk in het optimaliseren van processen. Hij legt uit dat met die aanpak processen vaak efficiënter of eenvoudiger worden. “Soms worden in bedrijven processen steeds verder opgetuigd tot het uiteindelijk een ‘draak van proces’ is geworden. Ik stel me dan de vraag of het doel daar nog mee gediend is. Vaak kunnen processen vereenvoudigd worden. Procesoptimalisatie heet dat, prettig voor de ondernemer zelf en voor de inrichting van de IT.”

Eén krachtig Wifi-punt
Naast het leveren van hard- en software en het bouwen, installeren en beheren van netwerken, is Labyrinth-IT sterk in het aanleggen van ijzersterke Wifi. Daarmee is Ronald onder andere actief bij campings, hotels en restaurants. “De systemen die wij gebruiken, zijn goed voor festivals waar tuinduizend mensen komen. Vaak is daardoor één punt al voldoende om een hele camping van goede Wifi te voorzien.” Wat betreft IT security moet hij ondernemers vaak vertellen over de noodzaak ervan. “Wie zich realiseert dat sommige firewalls wel tot tienduizend keer per dag worden aangevallen, begrijpt dat aandacht daarvoor geen overbodige luxe is. Met ons nieuwe product kunnen we ransom ware in een vroeg stadium detecteren. Daarmee voorkomen we dat een compleet IT systeem platgelegd wordt.”

Dekabelgigant.nl
Met alle contacten die Ronald en zijn vrouw Monique hebben, was de stap naar een nieuw bedrijf niet meer dan logisch. “We hebben goede contacten met leveranciers van kabels van Europese topkwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs. Toen steeds meer ‘concullega’s’ bij ons aanklopten voor deze materialen, besloten we de webshop www.dekabelgigant.nl te bouwen. Daarin verkopen we inmiddels bijna drieduizend producten, zoals netwerkkabels, laadkabels en HDMI-kabels, met verschillende specificaties en alle Apple producten zoals iMacs, iPad en iPhones en bijbehorende accessoires. Verder hebben we leuke, aantrekkelijk geprijsde gadgets zoals lichtgevende telefoonsnoertjes, USB ventilatoren, bodycams, onderwatercamera’s en bluetooth speakers. Naast bedrijven weten inmiddels ook particulieren én hun kinderen deze webshop goed te vinden.”

https://labyrinth-it.nl/
www.dekabelgigant.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement