Vers van de pers Ondernemer van de Week

Auto van de week

Opel Mokka 1.7 CDTi Cosmo

2013
131pk (96KW)
Automaat
154665 km
Diesel
SUV

€ 11950,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Iedereen is wel ergens baas in

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Als het afgelopen jaar Jordi Dooge iets geleerd heeft, is het wel hoe flexibel mensen zijn. Dat geldt ook voor hemzelf. Het was het tweede jaar na de start van zijn bedrijf Horecabaas en hij was helemaal klaar om een zomerlang te knallen in de Zeeuwse horeca, samen met alle ingeschreven zelfstandigen en flexkrachten. Door de lockdowns vielen de opdrachten weg. Veel tijd had Jordi niet nodig om de bakens te verzetten. Hij richtte Flexbaas.nl op vanuit de gedachte: iedereen is wel ergens een baas in.

Flexbaas.nl zet mensen zo in dat ze hun eigen talenten optimaal kunnen benutten. Dat kan als zelfstandige, maar ook als flexkracht, het is maar net waar iemand zich prettig bij voelt. Ook de opdrachtgever speelt daarbij een rol, want waar de ene graag met freelancers werkt, geeft de ander de voorkeur aan flexkrachten. Voor Jordi is het vooral belangrijk dat de juiste match gerealiseerd wordt. “We werken veel met studenten. Een opdrachtgever haalt daarmee iemand in huis die gemotiveerd is, zich graag wil bewijzen en zich bij voorkeur voor de duur van de opdracht bindt.”

Kort inwerken, snel operationeel
Als je Jordi vraagt welke opdrachten geschikt zijn voor Flexbaas antwoordt hij: werkzaamheden die een korte inwerkperiode vergen waardoor de werknemer snel operationeel is. “Deze manier van medewerkers inlenen is perfect voor het opvangen van piekperiodes. We deden dat al in de horeca, maar natuurlijk kennen tal van branches pieken. Voor de zelfstandigen en flexkrachten is het uitdagend om buiten de traditionele kaders te denken; waarom zou je alleen in de horeca kunnen of willen werken? We bewijzen dit jaar dat mensen dat ook kunnen. Horecamedewerkers werken vaak hard en zijn meestal niet bang om vieze handen te maken. Die eigenschappen komen bijvoorbeeld ook bij een hoveniersbedrijf van pas. En heb je sterke communicatieve eigenschappen, dan kun je wellicht ook in de zorgsector iets betekenen Op dit moment bijvoorbeeld werken veel mensen voor de GGD Zeeland.”

Werken via Flexbaas is ideaal
Ruben de Jonge heeft recent enkele weken bij Sandee Groen in Kamperland gewerkt als zelfstandige. Hij is enthousiast, ook al had hij zich aanvankelijk aangemeld voor Horecabaas. Normaal gezien volgt hij de Master Strategic Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Verder is hij bestuurslid bij de Academic Business Club, een netwerkorganisatie voor jonge ondernemers in Tilburg. “Als student hebben we natuurlijk wel eens een paar vrije weken. Dan vind ik werken als zzp-er een goede oplossing. Je proeft een beetje aan het zelfstandig ondernemerschap. Bovendien is het financieel aantrekkelijk. Je verdient relatief veel, omdat allerlei werknemerslasten niet van toepassing zijn. Bovendien is bruto-vergoeding vrijwel gelijk aan de netto-ontvangsten. Het werk bij Sandee vond ik een leuke afwisseling van wat ik normaal in de horeca doe. Voor mij is dit in een notendop waarom ik het werken als zelfstandige via Flexbaas ideaal vind: je verdient goed, kunt bij diverse bedrijven binnenkijken en je ontmoet telkens nieuwe collega’s.”

Starten in groen kan altijd
Jane van Eijzeren is al even enthousiast over Flexbaas. Zij is verantwoordelijk voor personeelszaken bij Sandee Groen in Kamperland en vertelt over de flexibele schil die vrijwel ieder hoveniersbedrijf nodig heeft. “We hebben vanaf het voorjaar nu eenmaal veel meer werk dan in de winter. Met Flexbaas werken we prima samen, evenals met de verschillende zzp-ers die via hen bij ons aan de slag gaan. Starten in het groen kan altijd. Er is steeds een voorman bij aanwezig om zaken uit te leggen. Natuurlijk geven we deze jongens niet direct een kettingzaag in handen, maar bij onderhoudswerkzaamheden kunnen zij uitstekend helpen. Laatst hebben verschillende medewerkers van Flexbaas ondersteund bij het inplanten en bij de startwerkzaamheden op een camping. Het voordeel van Flexbaas is dat zij van aanpakken weten. Met horeca-ervaring op zak ben je niet bang om lange dagen te maken en de handen uit de mouwen te steken. We zien dat ook wel eens anders. Fijn is ook dat deze constructie ook financieel voor iedereen aantrekkelijk is.”

www.flexbaas.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement