Tramper Goes | Mitsubishi Outlander PHEV 2019 Mitsubishi Outlander PHEV 2019
InnovatieStarters

DOK41 al 5 jaar broedplaats voor innovatief ondernemerschap  

De Zeeuwse broedplaats voor innovatieve techno en creatieve start-ups DOK41 vierde op 30 juni haar vijfjarige bestaan. Sinds de officiële start in 2010 heeft de broedplaats 48 bedrijven gefaciliteerd met toegang tot kennis en netwerk en het bieden van flexibele en opschaalbare huisvesting. Daarmee is DOK41 de pioniersfase definitief ontgroeid. Het jubileum valt samen met de fusie met Kenniswerf Zeeland, waarmee de toekomst van de broedplaats is geborgd.

In totaal hebben 48 bedrijven in DOK41 gebruik gemaakt van de huisvesting, de coaching- en sparringmogelijkheden en de toegang tot kennis en een breed netwerk. Goed voor 109 hoogwaardige directe arbeidsplaatsen en ongeveer een gelijk aantal indirecte arbeidsplaatsen.

DOK41 biedt startende en (door-)groeiende bedrijven een goede voedingsbodem door hen in de cruciale beginfase ruimte te bieden om flexibel op te schalen en zodoende de ondernemingsrisico’s op dit vlak zo klein mogelijk te houden. Een voorbeeld van deze opschaling is LED verlichtingsontwikkelaar LEDSprogress, die binnen enkele jaren van twee naar negen bedrijfsunits doorgroeide. Het bedrijf staat dan ook op het punt om de broedplaats te verruilen voor een nieuwe locatie in Vlissingen.

Ook legt DOK41 verbindingen met bedrijfsleven, overheden, onderwijs- en kennisinstellingen om ontwikkelingen te ondersteunen en kruisbestuiving te stimuleren. Projectmanager DOK41, Michel Carol vertelt; “Binnen de broedplaats ontstaan unieke samenwerkingen tussen bedrijven die elkaar letterlijk vinden binnen DOK41. Zo werken app-ontwikkelaar nfnty en filmproductiebedrijf Square Fruit nauw samen aan een innovatief product waarbij de bedrijven elkaar perfect aanvullen.”

Toekomst

Op 1 juli is DOK41 officieel gefuseerd met Kenniswerf Zeeland. De teams van beide organisaties worden samengevoegd en ondergebracht in één stichting om de ingezette weg op efficiënte en effectieve wijze te kunnen voortzetten én op die manier ondernemers te blijven faciliteren en innovatie aan te jagen.

De financiële partners van de nieuwe stichting zijn het bedrijfsleven, de kennisinstellingen en de lokale en provinciale overheden. DOK41 blijft bestaan als formule en merk.

Bent u er klaar voor? Gewoon Lekker Leven
Tags
Zeeland Zakelijk wordt mede mogelijk gemaakt door:
<

Related Articles

Geef een reactie