Innovatie

Promotiecampagne vrouwelijk ondernemerschap slaat aan

ZIGZAG promotiecampagne vrouwelijk ondernemerschap met vernieuwende ideeën en groeiambities slaat aan

Omdat stichting ZIGZAG een innovatie-stimuleringsfonds heeft, wil de stichting met de campagne ook vrouwelijke ondernemers wijzen op deze subsidiemogelijkheid. De stichting ZIGZAG is eind vorig jaar gestart met de campagne ZIGZAG zoekt. Vrouwelijke Zeeuwse ondernemers worden uitgenodigd zich met hun plannen te melden bij de stichting ZIGZAG. Ruim 50 onderneemsters hebben contact gezocht en hun plannen voorgelegd. Met 32 onderneemsters is een coachingtraject in gang gezet. De onderneemsters kregen een coachingvoucher ter waarde van € 500,– Voor goede, vernieuwende initiatieven, zijn er aanvullende subsidiemogelijkheden.

coach-yvonne-braamseDagelijks blogberichtjes

Elke dag verschijnen er op de website blogberichtjes van deze onderneemsters en hun coaches. Er is genoeg werk aan de winkel om de ambities waar te kunnen maken. De ZigZagZoekt deelnemers worden gecoacht in de verschillende fases van hun ondernemerschap. Er zijn bijvoorbeeld onderneemsters die de ambitie hebben om van hun hobby serious business te maken. Yvonne Braamse, een van de coaches, schrijft in haar blogberichtje dat het belangrijk is goed na te denken over een reëel verdienmodel en winstverwachting. Ook onderneemsters die al verder zijn in hun ondernemerschap zijn, krijgen advies op het gebied van o.a. strategische keuzes, marketing en leiderschap.

coach-lara-ploegDocu-soapfilm vrouwelijke ondernemers

De komende maanden zal er van drie ondernemingen een docu-soapfilm worden gemaakt. Deze drie onderneemsters worden dan gevolgd in hun ondernemerschap en wat er allemaal bij komt kijken in zo’n groeifase.

“Wat levert het de BV Zeeland op, komt er werkgelegenheid uit voort, zet het Zeeland op de kaart?”

Elke onderneemster die betrokken is bij de campagne heeft haar eigen verhaal. Rode draad: ze hebben allemaal veel passie voor wat ze doen, veel energie en doorzettingskracht: Sjaal met een verhaal, Zeeland deelneemster-esther-caljouwlacht, Suffe Tutten, Oestour, Zeeuwse zorgtuinen , Kistje-nu, DigiConsulent, Miss creatief, Seaticket.eu, bags by J, Wat zie jij er goed uit, Paras Concepts, Pharos  Studiekeuzecentrum, enz. enz. Geweldig die ambities. Vraag van ZIGZAG blijft: wat levert het de BV Zeeland op, komt er werkgelegenheid uit voort, zet het Zeeland op de kaart? We gaan ze volgen, drie onderneemsters die goed zijn voor de BV Zeeland. Wie deze onderneemsters zijn, houden we nog even geheim. Maar dat ze er zijn, die vrouwelijke ondernemers met innovatiekracht, daar hoeft niet aan getwijfeld te worden.

Zeeuwse Innovatieprijs 2015 en Contacta

deelneemster-christina-elenbaasOnderneemster Christina Elenbaas is met Shinemark/Coffee bar Shine, een van de genomineerde bedrijven voor de jaarlijkse Emergo Innovatieprijs. De publiekstemming is gestart op 22 oktober via Omroep Zeeland. De bekendmaking van de jury- en de publieksprijs is op 4 november aanstaande.

Het onderwerp vrouwelijk ondernemerschap komt ook aan bod op de Contacta tijdens een van de inspiratie- en discussiesessies van de Kamer van Koophandel. Op  4 november vanaf 19.00 uur kunnen ondernemers en onderneemsters aanschuiven en meepraten. De aanmelding kan via ZIE Emergo.

coach-jolijn-reinhoudtAanmelden campagne ZIGZAG-zoekt

Onderneemsters met vernieuwende ideeën en groei-ambitie kunnen zich nog tot het einde van het jaar aanmelden bij Elly Hilgers, coördinator bij de stichting ZIGZAG via de mail of tijdens de Contacta op de stand Kenniswerf Zeeland (Walcherenplein).

 ZIGZAG

De stichting Zeeuwse Innovatie Groep/Zeeuwse Aanjaag Groep, kortweg ZIGZAG, is opgericht om innovatieve initiatieven en vernieuwende ideeën een financieel impuls te geven. Het gaat daarbij vaak om nieuwe ontwikkelingen die zonder aanjaagsubsidie niet goed van de grond komen omdat de financiële en commerciële haalbaarheid nog onvoldoende kan worden aangetoond. Het ZIGZAG-fonds wil met haar ondersteuning en subsidie nieuwe economische kansen mogelijk maken en ook werkgelegenheid creëren.

De stichting is een onafhankelijke particuliere organisatie zonder winstoogmerk, telt drie bestuursleden en een coördinator/officemanager.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close