Intentie om verder uit te breiden

“Lokale verankering is noodzakelijk voor een bedrijf als Vlaeynatie. In de logistiek vandaag de dag is het belangrijk om bij de aan- en afvoer van containers samen te werken met andere partijen. Alleen door samenwerking kun je zaken realiseren voor je klanten.”

Tim Borteel is commercieel directeur bij Vlaeynatie. Dit bedrijf startte vijf jaar geleden met zijn activiteiten op de Axelse Vlakte bij Westdorpe. Bij Vlaeynatie werken inmiddels ruim 100 medewerkers. Vlaeynatie is een logistieke speler, die gespecialiseerd is in het verpakken van meststoffen. Met de twee kolossale suikersilo’s van Zeeland Sugar Terminal is het bedrijf daarnaast ook specialist in de logistieke afhandeling van suiker. “De producten komen in bulk aan. Wij verzorgen het opzakken en het verdere vervoer in container per schip of trein. We schakelen voortdurend tussen import en export.”

Perfecte vestigingslocatie
De keuze van vijf jaar geleden voor de Axelse Vlakte had vanzelfsprekend alles te maken met de perfecte locatie voor deze activiteiten; goed gelegen voor de ontvangst van zeeschepen en met mooie uitvalswegen richting het achterland. Daarnaast biedt de vestiging binnen het havengebied van North Sea Port meerwaarde. Tim is enthousiast over de samenwerking met deze havenautoriteiten. “De contacten zijn aangenaam. Ze zijn meewerkend en commercieel. Zo stonden ze open voor onze wens van een langdurige concessie. Verder hebben ze alles op alles gezet om een spoorverbinding te realiseren, zodat niet alles over de weg vervoerd moet worden.”

Lokaal ingebed
Sinds de start heeft Vlaeynatie nadrukkelijk oog en oor voor de samenleving waarbinnen het bedrijf actief is. “Wat betreft onze medewerkers proberen we zo lokaal mogelijk te rekruteren. Verder zijn we actief betrokken bij de omgeving en steunen we tal van initiatieven op het gebied van leefbaarheid en community vorming. Binnen ons eigen werkgebied ben ik betrokken bij de lokale verladers kring. We hebben als doel de regio verder te versterken. Tot slot hebben we intensief overleg met enkele grote bedrijven in de nabije omgeving zoals Dow, Outokumpu en Yara.”

Toekomst
Tim vertelt dat Vlaeynatie de intentie heeft om verder uit te breiden. Of dit leidt tot meer volumes meststoffen en suiker of de introductie van een nieuw product laat hij vooralsnog in het midden. “Ik denk dat we hierover in de loop van het jaar meer kunnen zeggen”, vertelt hij. “Maar belangrijk is te weten dat een tafel nu eenmaal steviger staat op vier dan op drie poten. In ieder geval zoeken wij steeds naar manieren om als logistieke speler toegevoegde waarde te bieden, met name door het opzakken of debulken van producten.”

www.vlaeynatie.eu

Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie