Kennisoverdracht

Leergang Hoger Bedrijfskundig Management

Medewerkers die naast hun werk een aanvullende opleiding willen volgen hebben dat het liefst in de nabijheid van hun werk- of woonplaats. Voor veel specifieke opleidingen moet je in Zeeland vaak buiten de provinciegrenzen zijn. Dat geldt niet voor opleiding op het terrein van management en leiderschap. Het Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling verzorgt al sinds 2005 zowel maatwerktraining als open opleidingen voor praktisch leiderschap en Hoger Management. Deze leergangen voldoen aan strenge kwaliteitseisen en worden uitgevoerd door topdocenten.

Bedrijfsopleidingen veranderen net als het reguliere onderwijs. Ook hier gaat het steeds meer om toegankelijke kennis die gelijk toepasbaar is in de praktijk. De leergang Hoger Bedrijfskundig Management is in de loop der jaren verandert van een primair theoretische leergang naar een echte praktijkopleiding. In de structuur van de opleiding krijg je een toelichting op methodes, concepten en modellen, maar daar ga je gelijk mee aan de slag in je eigen organisatie.

ZIO omslagAan de hand van de modulenstructuur analyseren de deelnemers systematisch met elkaar hun eigen organisatie en bedenken verbeteringen en veranderingen op de verschillende terreinen. De opleiding fungeert als een ontwikkelingsmodel die de deelnemers kennis en vaardigheden leert en de organisatie helpt haar processen en beleid te verbeteren.

Het is zelfs zo dat de directie van de deelnemende organisaties een vraagstuk neer kunnen leggen binnen de opleiding. Samen met docenten en deelnemers wordt dan een professionele analyse en verbetertraject opgezet. Het voordeel is dat de deelnemers van elkaar en elkaars organisatie leren. Ze ontwikkelen naast de theorie een breed scala aan vaardigheden waar de eigen organisatie mee is gebaat.

Inmiddels hebben ruim 80 deelnemers uit meer dan 35 verschillende organisatie de leergang met succes gevolgd.

Meer informatie
De leergang start op 27 oktober a.s. in Middelburg.
Voor informatie mail naar info@zionetwerk.nl of bel 06-22694281.

AndredeKorte800x400
André de Korte, directeur van het Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close