KennisoverdrachtNieuwswijzijnzeelandzakelijk

Maandelijks juridisch en fiscaal ondernemersspreekuur bij Dockwize

Partijen slaan de handen ineen met unieke samenwerking

VLISSINGEN – Adriaanse van der Weel advocaten, DRV Accountants & Adviseurs en Sauer & Oonk Adviseurs & Notarissen slaan de handen ineen. Zij organiseren samen, één keer per maand, een gratis juridisch en fiscaal (inloop)spreekuur voor ondernemers bij Dockwize. De unieke samenwerking is ontstaan dankzij het aansluiten van deze drie Zeeuwse partijen als partner bij Dockwize.

Het initiatief vindt voor de eerste keer plaats op dinsdag 21 januari van 11.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 14.00 uur bij Dockwize in Vlissingen. Ondernemers die innoveren en/of groeien krijgen vaak ook te maken met juridische en fiscale vraagstukken. Tijdens het spreekuur is het mogelijk om hier antwoord op te krijgen.

Juridische vraagstukken

Notaris Cindy Roosenburg-Boer van Sauer & Oonk Adviseurs & Notarissen en advocaat Marcel Schroevers van Adriaanse van der Weel advocaten zijn aanwezig om in te gaan op vragen over de keuze en het oprichten van een rechtsvorm (eenmanszaak, VOF, BV), (bestuurders)aansprakelijkheid en vragen over testamenten en huwelijksvermogensrecht. Ook kan je terecht met vragen over het opstellen en beoordelen van (aandeelhouders)overeenkomsten, algemene voorwaarden en andere contracten. In principe is elke juridische kwestie waarin je verwikkeld bent geraakt bespreekbaar.

Dockwize heeft als doel om innovatie en ondernemerschap in de provincie te stimuleren

Fiscale vraagstukken

Ondernemers met vragen over fiscale vraagstukken, kunnen tijdens het vragenuur bij belastingadviseur Tom de Rijke van DRV Accountants & Adviseurs terecht. Denk aan vragen op het gebied van bijvoorbeeld inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting of erf- en schenkbelasting. Dit kan spelen bij zowel ondernemers als particulieren.

Over Dockwize

Dockwize heeft als doel om innovatie en ondernemerschap in de provincie te stimuleren; een verbinder, die de kortste route biedt naar de juiste connecties, kennis en mogelijkheden voor diegene die willen vernieuwen. Het is een broedplaats voor ideeën, waar startups een succesvolle start maken, onderwijs en bedrijfsleven samenkomen, innovatief ondernemerschap wordt  aangejaagd en waar bedrijven klaargestoomd worden voor de toekomst. Dockwize biedt programma’s aan voor studenten, startups en innovators en organiseert matchevents om het netwerk te verbinden en te versterken. Tijdens één van deze matchevents met de partners van Dockwize is de samenwerking voor het juridisch en fiscaal ondernemersspreekuur ontstaan.

Maandelijks terugkerend spreekuur

Het spreekuur bij Dockwize zal iedere derde dinsdag van de maand plaatsvinden. Aanmelden is niet nodig. Kijk voor meer informatie op dockwize.nl/events.

Tags

Related Articles

Geef een reactie