Kennisoverdrachtwijzijnzeelandzakelijk

Management Begeleiding als ontwikkelingsinstrument

In elk bedrijf komt het voor. Een leidinggevende of manager waar het even niet lekker loopt. Leidinggevenden zijn net mensen en ze hebben goede en minder goede tijden. Net als elke andere medewerker in de organisatie. We hebben pieken en dalen in ons energielevel en dat zitten soms weinig en soms veel consequenties aan vast. Soms zitten de dingen op het werk mee, maar het kan ook tegenzitten. En als het tegenzit, dan heeft dat invloed op onze prestaties. En dan kan het zomaar gebeuren dat je eigen leidinggevende of je medewerkers (of allebei) dat zien. En dat ze er vervolgens ook iets van zeggen.

Dat kan het moment zijn (liever eerder!) dat er iets moet gebeuren. Nee, je hoeft niet gelijk op een cursus en ook niet naar de psycholoog of een psychiater. Maar als manager heb je nu éénmaal zwaardere en andere verantwoordelijkheden dan de gemiddelde medewerker. En zeker als het even wat minder goed gaat, kunnen meerdere mensen daar last van hebben. Dan kan het helpen als je terecht kunt bij een goede begeleider. Eentje die niet alleen verstand heeft van coachingprincipes en de psychologie van presteren in de hedendaagse maatschappij, maar ook van de complexiteit van managementprocessen. Die samen met jou in staat is om de puzzel te ontwarren waar je in terecht bent gekomen, om vervolgens nieuwe energie te vinden en weer voluit aan de slag!

In onze optiek is managementbegeleiding meer dan coachen alleen. We zoeken de oorzaak van de problemen vanuit verschillende invalshoeken en zoeken gezamenlijk naar een adequate oplossing. Of die nu gelegen is in persoonlijke eigenschappen, motivatie of competentieontwikkeling; voor de meeste problemen bestaat een oplossing. En die vind je gemakkelijker met een onafhankelijke en professionele begeleider, dan dat je het zelf uit moet zien te zoeken.

Wil je meer weten? Bel voor een afspraak met André de Korte van het Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling. Telefoon 0118-853039 of 06-22694281 of mail info@zionetwerk.nl

Het Zeeuws Instituut (Est. 2005) ondersteunt organisaties in kennisontwikkeling, innovatie, ‘organizational learning’ en Good Governance.

Management Begeleiding is één van de diensten die worden uitgevoerd voor organisaties in Nederland en het buitenland.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie