EvenementenKennisoverdracht

Secretaresse by the Sea: trainingsdag in Vlissingen

'Online tools, oplossingsgericht denken en meeveranderen en regie houden'

De functie van secretaresses en management assistentes verandert nog steeds. Digitalisering en projectmatig samenwerken zijn twee van de vele trends voor de toekomst. Op donderdag 3 oktober organiseert Secretaresse by the Sea een trainingsdag voor secretaresses, management- en projectassistenten. De trainingsdag duurt van 9.00 – 17.00 uur en vindt plaats bij Dockwize in Vlissingen. Het programma bestaat uit de trainingen “Online tools”, “Oplossingsgericht denken” en “Meeveranderen en regie houden”.

Future proof secretariaat

Hinke Veldhuizen verzorgt de training “Online tools”. Deze training richt zich op de digitale ontwikkelingen binnen het vakgebied van office management. Online tools zijn de toekomst voor ieder secretariaat. Tijdens de training maken de deelnemers in de praktijk kennis met diverse online tools. Na de training kunnen de deelnemers de tools direct inzetten binnen hun organisatie.

Een probleem, wat nu?

Er is een probleem. Dan heeft men volgens trainer Ingrid Geul altijd twee keuzes: de focus leggen op het probleem of de oplossing. Oplossingsgericht denken is niet wat mensen automatisch doen. Onze hersenen zetten automatisch de probleemgerichte manier aan. Het probleem centraal stellen is makkelijker om te doen, dat kost ons minder energie. In de training leren de deelnemers oplossingsgericht en creatief te denken. De training is in de vorm van een intervisie waarin praktijkvoorbeelden van de deelnemers worden behandeld.

Meeveranderen en regie houden

Deze tijd staat in het teken van verandering. Verandering in onder andere de inhoud van functies en organisatiestructuren. Communicatie is een van de kernbegrippen binnen veranderingen. Nicole Lammers verzorgt de training “Meeveranderen en regie houden” op 3 oktober. Deze training geeft inzicht in de verschillende communicatiestijlen en de individuele communicatiestijlen van de deelnemers. Op deze manier leren de deelnemers hun voorkeuren in communicatie. Daarnaast leren zij hun communicatiestijl aan te passen aan die van hun gesprekspartner.

Secretaresse by the Sea

Secretaresse by the Sea is een samenwerking tussen Viavox uit Middelburg en Janse & Janse uit Goes. Met deze samenwerking bundelen beide ondernemingen hun krachten en netwerken om binnen Zeeland één initiatief te ontwikkelen dat structureel ondersteuning levert voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers in secretariële functies. Naast deze jaarlijkse trainingsdag biedt Secretaresse by the Sea ook een evenement voor Secretaressedag en incompany trainingen op maat.

Meer informatie en inschrijven

Bekijk hier het volledige programma of kijk op de website www.secretaressebythesea.nl/programma. U kunt zich inschrijven via de website of telefonisch via 0113-715410. Inschrijven is mogelijk tot en met 30 september.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close