Kennisoverdracht

Stoomcursus Praktisch Leidinggeven

Tweedaagse Masterclass Praktisch Leidinggeven

Zo zou het moeten…
Er is niets zo inspirerend dan leiding te geven aan een team of afdeling dat ‘ gaat als een trein!” Waar het onderlinge plezier vanaf straalt en waar iedereen de dingen doet waarin hij goed is. Waar volop gecommuniceerd wordt over alles wat belangrijk is en waar iedereen plezier beleeft om collega’s en klanten het beste te bieden wat er voorhanden is. Waar iedereen mee zoekt naar een nóg beter product, een nóg betere dienstverlening en een nog blijere klant.

En zo gaat het…
Helaas is dat niet altijd de werkelijkheid. Vaker hebben we te maken met allerlei gedoe, weerstand en onduidelijkheid. Maken je medewerkers verkeerde keuzes, doen andere dingen dan afgesproken en vraag jij je af waar je als leidinggevende aan begonnen bent…

En dit kan je er aan doen!
In dat geval hebben we iets moois voor jou! Een korte tweedaagse leergang waarin je leert om alle onaangename bijverschijnselen van je leidinggevende functie tot een minimum te beperken. Want het is echt mogelijk om het zojuist geschetste beeld van het ideale team, de ideale afdeling te benaderen. Maar dan pakken we het serieus aan en ga je twee dagen aan de slag met experts uit de praktijk! Je maakt een plan en dat voer je vervolgens uit. Eventueel met extra hulp.

Zo ziet het programma eruit:

Dag 1

09.00 – 09.20 uur: Welkom, kennismaking en toelichting programma
Kennismaking met een toelichting op de diverse vertegenwoordigde organisaties.

09.20 – 12.15 uur: Persoonlijk Leiderschap
Persoonlijk leiderschap is de basis voor succesvol leiderschap. Wat heb je nodig van jezelf en wat kan je leren? Hoe organiseren succesvolle managers hun taken en hoe gaan ze om met de dingen die ze niet goed kunnen? We kijken naar de ontwikkelingen in de samenleving en de wijze waarop mensen tegenwoordig aankijken tegen werk en arbeid. We kijken welke gevolgen dat heeft voor de stijl van leidinggeven en hoe je op een ontspannen manier samen met je medewerkers optimaal kan presteren.

LUNCH

13.15 – 16.30 uur: Communicatie / Moeilijke gesprekken
Samenwerken is boven alles communiceren. Goed communiceren biedt duidelijkheid aan iedereen die betrokken is bij jouw werk. En als je medewerkers ook nog eens goed communiceren met jou, dan ben je altijd van alles op de hoogte.
Gesprekken rond o.a. verzuimbeheersing en disfunctioneren van medewerkers zijn vaak energievreters. Tenzij je het in één keer goed neerzet en duidelijke afspraken maakt met alle belanghebbenden. Vanmiddag zetten we het actieplan op en oefenen we de verschillende gesprekken.

—————————

Terugblik op dag 1.
We kijken terug op de eerste dag en we bespreken de opdracht en de ervaringen van de afgelopen week.

Dag 2

09.00 – 09.20 uur: Terugblik op dag 1
We kijken terug op de eerste dag en we bespreken de opdracht en de ervaringen van de afgelopen week.

09.20 – 12.15 uur: Organisatiecultuur en organisatieklimaat
Als een boom in het juiste klimaat opgroeit geeft hij maximaal vrucht. En zo is het ook met mensen. Als je met elkaar een omgeving weet te creëren waarin je medewerkers geïnspireerd worden, een beroep wordt gedaan op hun kwaliteiten en er verantwoordelijkheid gedragen mag worden, dan is in principe alles aanwezig om met elkaar te groeien. Er hoort echter wel een bepaalde aanpak bij die ook een volgorde kent. Daar staan we dit dagdeel uitgebreid bij stil.

LUNCH

13.15 – 16.30 uur: Teamontwikkeling
Teamwork is in veel organisaties de basis waarop de prestaties drijven. Teamwork zegt iets over het samenvoegen van kwaliteiten, waardoor er een meerwaarde ontstaat vergeleken met een groep individuen. Hoe creëer je een goed functionerend team? Welke soort mensen heb je nodig om resultaten te boeken en hoe kan je die krijgen? In dit onderdeel bekijken we de basisvoorwaarden en oefenen we de benodigde vaardigheden.

—————————

Datum: vrijdag 6 en 13 mei 2016

Locatie: Kenniswerf Vlissingen (exacte locatie later bekend)

Kosten: € 895,= per deelnemer

Certificaat: Alle deelnemers ontvangen een certificaat

Uitvoering: Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling (ZIO)

Aanmelden: Per mail via info@zionetwerk.nl voor 27 april a.s.

ZIObanner

.ZIO omslag

Tags

Related Articles

Geef een reactie