Kennisoverdracht

ZB| Planbureau

‘Ontdek een schat aan informatie voor ondernemers en bedrijven’

ZB| Planbureau in Middelburg beschikt over een schat aan informatie waar bedrijven hun voordeel mee kunnen doen. En dat weten nog niet alle ondernemers en bedrijven. “We hebben veel te bieden voor ondernemers, zoals gegevens over de woningmarkt, de arbeidsmarkt en hoe de economie (in het bijzonder in Zeeland) zich ontwikkelt”, aldus Ankie Smit, hoofd afdeling onderzoek van ZB| Planbureau.

ZB| Planbureau verzamelt en analyseert gegevens over Zeeland. Ondernemers kunnen bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld de Zeeuwse populatie, ontwikkelingen in de economie, op het gebied van bouwen en wonen, of welzijn en zorg. “Ondernemers kunnen ons direct benaderen met vragen via mail of telefoon. Wij kunnen bijvoorbeeld helpen bij het analyseren van cijfers en die een regionale context geven. Bedrijven die zich richten op sociaal ondernemerschap kunnen de effecten van hun werk laten onderzoeken.”

Dick legde pijnlijk bloot dat we momenteel meer woningen bouwen in Zeeland dan dat er huishoudens bij komen

ZB| Planbureau was begin-november nadrukkelijk aanwezig op de Contacta in de Zeelandhallen in Goes. ZB verzorgde colleges over economie en arbeidsmarkt, bouwen en wonen in Zeeland en sturen op maatschappelijk resultaat. Bij de colleges en bij onze stand waren ondernemers, bedrijven, woningcorporaties, stichtingen en veel andere partijen uit het (semi-)commerciële veld bij ons aanwezig.

DickvdWouwDick van der Wouw, senior onderzoeker van ZB| Planbureau, gaf in een goed bezette Contacta Arena college over bouwen en wonen in Zeeland. Het publiek kon onder andere op kaart zien welke wijken in Zeeland het meeste aardgas verbruiken. Dick legde in zijn presentatie ook pijnlijk bloot dat we momenteel meer woningen bouwen in Zeeland dan dat er huishoudens bij komen – oftewel, we bouwen voor leegstand!

Dick droeg acht oplossingen aan om in te spelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt

Van der Wouw was sowieso op dreef, want op de eerste dag van de Contacta sprak hij de aanwezigen toe over de economie en arbeidsmarkt in Zeeland. Er ontstond een levendige discussie in de zaal over de uitdagingen die er voor Zeeland liggen op de arbeidsmarkt. Dick droeg in zijn presentatie acht oplossingen aan om in te spelen op de veranderingen op de arbeidsmarkt.

AnkieSmitAnkie Smit gaf op de slotdag van de Contacta in Goes college over de methodiek ‘sturen op maatschappelijk resultaat’. Overheden en instellingen, maar ook steeds meer en meer bedrijven, richten zich op een maatschappelijk doel. Met de methodiek van ZB| Planbureau krijg je als organisatie of sociaal ondernemer nieuwe handvatten aangeboden om jouw bijdrage aan maatschappelijke ontwikkeling inzichtelijk te maken. Haar presentatie vind je hier.

Omroep Zeeland had ook aandacht voor de aanwezigheid van ZB| Planbureau op de Contacta. Kijk het hele fragment van het Contacta Journaal terug via https://www.omroepzeeland.nl/tv/programma/370102749/Contacta-Journaal/aflevering/370102878 (vanaf 3:09).

—–

Meer weten over wat ZB| Planbureau voor jou als ondernemer, bedrijf, stichting of woningcorporatie kan betekenen? Neem contact op met ons via Ankie, Dick of 0118-654156 / planbureau@dezb.nl.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie