Vers van de pers

Onderwaterlift in de Oosterschelde

Onderwaterlift in de Oosterschelde

Een kijkje in de unieke onderwaterwereld van de Oosterschelde is tot nu toe alleen weggelegd voor duikers. Met de bouw van een onderwaterlift willen de initiatiefnemers van Duik in Zeeland daar verandering in brengen.

Lees meer...
Bij Meliefste knalt de champagnekurk

Bij Meliefste knalt de champagnekurk

Een feestje in een gesloten restaurant. Het mag maandag in Wolphaartsdijk waar Thijs en Anuschka Meliefste van restaurant Meliefste de champagnekurk laten knallen nu de langverwachte eerste Michelinster binnen is.  ,,Dit is echt een kroon op ons werk. Nu op naar de volgende ster.”

Lees meer...
Q-Aviation wint Zeeuwse PioniersPrijs 2021

Q-Aviation wint Zeeuwse PioniersPrijs 2021

Martijn van Eerden & Jermo de Lange van Q-Aviation in Middelburg hebben vrijdagmiddag de Zeeuwse PioniersPrijs gewonnen. Zij winnen daarmee E5.000,-, een oorkonde en een uniek kunstwerk van kunstenaar Henk Vierveijzer. De prijs werd zoals elk jaar uitgereikt tijdens het Jaarevent van netwerk De Zeeuwse Connectie, dat vanwege corona dit jaar online werd gehouden.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

HR Netwerk Zeeland organiseert 11 mei een kennismakingsevent

HR Netwerk Zeeland organiseert 11 mei een kennismakingsevent

HR Netwerk Zeeland ging vorig jaar live met haar online kennis-platform om Zeeuwse HR- betrokkenen met elkaar te verbinden en kennis uit te wisselen. Inmiddels hebben al ruim 300 leden zich aangesloten. Daarom vindt de organisatie het tijd om die leden nader met elkaar te laten kennismaken, tijdens een speciaal HR Netwerk Zeeland-event op dinsdagmiddag 11 mei.

Lees meer...

Koningin Emma is terug in Zeeland

De voormalige PSD-boot Koningin Emma is aangekomen in Vlissingen-Oost. Rond kwart voor vier passeerde het schip Vlissingen. Het schip, bouwjaar 1933, was vanochtend uit Scheveningen vertrokken met als bestemming Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost waar het zal worden gerestaureerd en gerenoveerd.

Het schip deed in Scheveningen dienst als sportvisboot en voer onder de naam Estrella. Het lukte vrijwilligers van PSDnet.nl om investeerders te vinden die de voormalige veerboot in Zeeland een nieuwe bestemming willen geven, onder meer als bed & breakfast en kleinschalige horeca.

PSDnet.nl wil het schip een plaats geven in het Scheldekwartier in Vlissingen, op de plaats waar het schip bijna 90 jaar geleden werd gebouwd. Het is ideaal weer voor de tocht van Scheveningen naar Vlissingen. ,,Het schip vaart voortreffelijk”, meldt PSDnet.nl via Twitter.

Vanaf Westkapelle en de boulevard van Vlissingen is vanmiddag goed zicht op het historische schip dat zijn laatste vaartocht maakt. De actuele positie van het schip kon gevolgd worden via de naam Estrella op de website Marinetraffic, of via de live-updates op het Twitter- en Facebookaccount van PSDnet.nl. 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie