Vers van de pers

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

De beste notenbar van Nederland zit in Goes

Floor 2.0 Goes is Nederlands Beste Foodspecialist Noten & Chocolade. Deze winkel is helemaal van nu. De winkel straalt klasse uit door hoogte, het veelvuldig gebruik van zwart/antraciet en grote product blow-ups. 

Lees meer...
100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

100.000e bezoeker SVRZ locatie Hof Rietzanger

Afgelopen week ontving SVRZ locatie Hof van Rietzanger in Heinkenszand de 100.000e bezoeker. Dit is mede mogelijk gemaakt door het bezoekregistratiesysteem dat beschikbaar werd gesteld door LMG uit Goes.

Lees meer...
Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Ben Steffen wint Yara Challenge 2021 met opruimspel

Afval opruimen, maak er een wedstrijdje van. Dat is volgens kunstmestfabrikant Yara dé oplossing om ervoor te zorgen dat het fabrieksterrein binnen een jaar het schoonste fabrieksterrein is van Zeeland.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

David Laport uit Goes over zijn ontwerpen voor het Songfestival

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

In de aanloop naar de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival stijgt de spanning, ook in modeland. Voor het Songfestival worden gewoonlijk de meest spectaculaire creaties ontworpen: voor de artiesten, hun entourage, en voor de presentatoren. Met een openingsceremonie, twee halve finales en een finaleshow op de planning zijn dat een heleboel kostuums - Diek Pothoven, hoofd mode van de Nederlandse equipe, heeft er zijn handen vol aan.

De afgelopen dagen sijpelden de beelden binnen van de artiesten tijdens de openingsceremonie afgelopen zondag, en tijdens repetities. Gisteren plaatsten presentatoren Nikkie de Jager, Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit foto’s op Instagram van de outfits die ze zullen dragen tijdens hun eerste televisie-optreden vanavond. Jan Smit verschijnt in een diepzwart maatpak van Oger, Chantal Janzen in een sprookjesachtige jurk met zilveren schouders van Edwin Oudshoorn. Nikkie de Jager en Edsilia Rombley werden door David Laport van top tot teen gehuld in pailletten.

Kilometers paillettendraad

De uit Goes afkomstige modeontwerper David Laport vond het ‘best wel een uitdaging’ om de outfits voor het Eurovisie Songfestival te ontwerpen. Al is het er misschien niet op het eerste gezicht aan af te zien, in elke individuele look zitten maanden, zo niet jaren werk. David Laport weet er alles van. Hij is al twee jaar bezig met de voorbereidingen voor het festival. In totaal ontwierp hij drie jurken: de twee die Edsilia Rombley en Nikkie de Jager deze week droegen, en de jurk die Chantal Janzen zaterdag tijdens de finale aan heeft. Alles moet kloppen - de stof, de snit, het totaalplaatje. “Je moet iets heel anders ontwerpen dan gewoonlijk, iets dat een groot publiek aanspreekt. Je wilt een beetje van jezelf in het ontwerp leggen, maar ook van degene die het gaat dragen. En die persoon staat straks niet stil op het podium, ze moet wérken.” De kleding moet er dus niet alleen geweldig uitzien, maar ook bewegingsvrijheid bieden.

Waar begin je dan? “Ik kijk naar wat een lichaam mij vertelt,” legt Laport uit. “Alle presentatoren hebben een eigen figuur. Welk silhouet staat daarbij?” Voor De Jager bedacht Laport ‘een hele mooie, vrouwelijke jurk’, voor Rombley wilde hij ‘iets stoerders’, en kwam hij met een combinatie van een top en een broek. Voor Janzen had Laport vooral een specifieke kleur in gedachten; die vormde uiteindelijk het uitgangspunt voor de jurk.

Bij de uitvoering werd kosten noch moeite gespaard. De stof voor de jurk van Janzen werd door Laport zelf getekend en ontwikkeld in Zwitserland. De jurk van De Jager werd gemaakt van maar liefst tweeëneenhalve kilometer paillettendraad. Laport: “Ik had daar nog nooit mee gewerkt, dus dat leek me heel leuk.” In de jurk ging uiteindelijk 750 uur handwerk zitten. De foto van de jurk op de Instagrampagina van De Jager verraadt nog weinig, zegt Laport. “Wacht maar tot ze vanavond gaat bewegen.”

De openingsceremonie

Het startschot voor het Eurovisie Songfestival werd afgelopen zondag al gegeven tijdens de openingsceremonie. De verschillende delegaties werden per boot afgezet bij de Erasmusbrug in Rotterdam, waar ze over een turquoise loper langs de aanwezige pers flaneerden. Ook hier passeerden al een aantal indrukwekkende looks: van de volumineuze jurk van Senhit (San Marino) en de gedurfde combinaties van Jeangu Macrooy en team (Nederland) tot het elegante, ingetogen zwarte ensemble van Barbara Pravi (Frankrijk).

Bron: www.fashionunited.com

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie