Vers van de pers Ondernemer van de Week

Auto van de week

Kia Niro 1.6 GDi Hybrid DynamicLine

2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

De markt voor (veiligheids)kleding en pbm’s past mij als een jas

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Trendy schoenen, modieuze soft shell jassen, stoere werkkleding, thermo kleding en complete kostuums en vrouwelijke combinaties; wie de showroom van Matthijs Industrial Supplies binnenstapt, realiseert zich dat werkkleding tegenwoordig gezien mag worden. “De tijd dat werkkleding alleen functioneel was, ligt ver achter ons. De uitstraling en het draagcomfort zijn aanzienlijk verbeterd. Wij hebben bijvoorbeeld Helly Hansen in ons assortiment, een merk dat bekend is uit de ski- en zeilsport. De ervaringen die zij opdoen bij deze actiesporten, vertalen ze naar hun werkkleding. Dat zie je en dat merk je vooral tijdens het dragen.”

Marc Matthijs weet waarover hij praat. Ruim 25 jaar geleden zette hij de stap naar zelfstandig ondernemerschap. Verkopen kon hij en de keuze voor werkkleding lag voor de hand. Zo maakte hij zijn intree in een wereld waar oog voor veiligheid, zichtbaarheid en look & feel steeds belangrijker worden. Sinds 2001 is het bedrijf gevestigd op bedrijventerrein Drieschouwen in Axel. Naast zijn vrouw en hijzelf zijn er negen collega’s in het bedrijf actief. “Axel ligt centraal: van hieruit bedienen we Zeeland, maar ook de regio’s Antwerpen en Gent. Natuurlijk is ons bereik veel groter. We zijn al jaren landelijk actief en dat wordt alleen maar meer nu onze webshop online is. Wat we zelf niet kunnen bezorgen, regelen we met koeriersdiensten.”

Breed assortiment voor veel sectoren
Hoewel de naam Matthijs Industrial Supplies anders doet vermoeden, heeft het bedrijf vrijwel alles in huis voor bijna alle sectoren. Wie goed rondkijkt, ziet ook high visibility kleding, valbescherming,  veiligheids(hand)schoenen en brillen. “Het assortiment is inderdaad breed”, vertelt Marc. “We afficheren ons niet voor niets als  specialist in bedrijfskleding, veiligheidsartikelen en verpakkingsmateriaal voor tal van bedrijfssectoren. We hebben artikelen voor onder meer de bouw, de installatietechniek, de verzorging, de horeca en voor de (proces)industrie. Bovendien, we léveren niet alleen kleding, we verzorgen desgewenst ook de was ervan. Verder kunnen bedrijven bij ons terecht voor het keuren van valbeveiliging en reddingsvesten.”

Eenvoudig bestellen
Het bestelproces maakt Matthijs Industrial Supplies graag zo eenvoudig mogelijk. Een eigen webdeveloper bouwt desgewenst speciale webshops of portals waar medewerkers kleding en pbm’s kunnen bestellen uit het pakket van hun eigen werkgever. “Dat pakket stellen we op maat samen”, legt Marc uit. “Daarvoor nodigen we klanten graag uit in onze showroom. Daar kunnen we de breedte en diepte van ons assortiment tonen en is het maken van keuzes eenvoudig. We leveren graag een totaalpakket en denken mee met de klant. Voor jonge werknemers wordt mooie, aansprekende kleding steeds belangrijker. Dat werkt prettig en wordt met plezier gedragen. Zelfs na het werk! Dat is voor werkgevers alleen maar goed. De trots en uitstraling van de werknemer straalt zo ook af op hun werkgeverschap. Vanzelfsprekend volgen wij verder de ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. En doet zich ergens onverhoopt een incident voor, dan denken we graag mee over de oplossingen die wij in huis hebben.”

Persoonlijk maatwerk
Maatwerk is mogelijk als het gaat om bijvoorbeeld gehoorbescherming en veiligheidsbrillen. Voor de veiligheidsbrillen op sterkte werkt Matthijs Industrial Supplies samen met een netwerk van aangesloten opticiens en een goede fabrikant veiligheidsbrillen. Maatwerk is ook mogelijk door de kleding van logo’s en namen te voorzien. “We hebben daarvoor alles in huis. We kunnen de logo’s aanbrengen met zogeheten transfers, maar hebben ook eigen borduurmachines. Er is veel mogelijk. Op brandvertragende kleding gebruiken we vanzelfsprekend ook brandvertragend garen. Sommige bedrijven willen alleen het logo, anderen gaan nog een stap verder en laten ook de naam van de medewerker borduren. Natuurlijk kunnen we in ons atelier ook het nodige herstel- en verstelwerk uitvoeren. Zijn de broekspijpen te lang, dan korten we deze met alle plezier in. Service vinden we nu eenmaal heel belangrijk.”

Zo optimaal mogelijk bedienen
De manier waarop Marc over zijn vak praat en rondloopt door het fraaie bedrijfspand, bevestigt dat hij ruim een kwart eeuw geleden een goede keuze maakte. Dit vak past hem als een jas. “Ik waardeer het contact met klanten en ga graag de baan op om hen te bezoeken. Door de nauwe contacten met fabrikanten zijn we steeds op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Dat is belangrijk. Zo kunnen we onze klanten steeds zo optimaal mogelijk adviseren en bedienen.”

Matthijs Industrial Supplies 
Drieschouwen Zuid 31 
4571 RV Axel
Tel: 0115-566542 
Fax: 0115-567292 
E-mail: info@matthijs.com

www.matthijs.com

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement