Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Meer Bomen Nu - verplantmethode verspreidt zich in Provincie Zeeland

Delen op social media facebook Twitter Linkedin
Provincie Zeeland heeft zich aangesloten bij de Meer Bomen Nu campagne om de komende drie winters samen 60.000 bomen te (ver)planten naar boeren, burgers en particuliere initiatieven van Zeeland. Meer Bomen Nu is een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen van kansarme naar kansrijke plekken. Overal staan zaailingen op plekken waar ze geen kans hebben: te weinig licht, te dicht op elkaar of te dicht bij het pad. Door samen aan de slag te gaan, kunnen we op “oogst”dagen duizenden boompjes en struiken verzamelen en een tweede kans geven. De verplantmethode van Meer Bomen Nu helpt klimaatverandering tegen te gaan én biedt vrijwilligers een heerlijke dag in de natuur. Doe je mee? 
 
Iedereen kan helpen 
Iedereen kan meedoen om Zeeland te vergroenen. Door te helpen verplanten, boompjes tijdelijk op te slaan of te helpen met uitdelen, oogstplekken te zoeken, boompjes van plek A naar B te brengen, of door te zelf te planten. Het enige wat je nodig hebt is een gezonde dosis enthousiasme, groenkennis geen vereiste om een dagje mee te doen! Doe jij mee? Klik hier.  
 
Meer Bomen Nu 
Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen. Het ‘gratis’ (veelal inheemse) plantgoed is bovendien circulair, en heeft geen grondstoffen gebruikt om groot te worden maar heeft juist al een paar jaar CO2 opgeslagen. Het verplanten is dus pure klimaatwinst. Bovendien groeien zaailingen overal, als je anders leert kijken naar de natuur! 
Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement