Barometer van de economie

Het kan twee kanten opgaan

Het kan twee kanten opgaan

Martijn van Sabben, directeur van Aannemingsbedrijf Fraanje BV geeft de economie een 6,5. "Momenteel is er volop werk. Bouwbedrijven hebben het druk. Toch ben ik slechts gematigd positief, omdat de nabije toekomst onzeker is. Zo zie ik dat de prijzen de pan uit rijzen. Hout, staal en isolatiemateriaal bijvoorbeeld worden met de dag duurder. Dat heeft consequenties voor de bouwprijs."

Lees meer...
De bezetting stijgt

De bezetting stijgt

We missen nog steeds de Belgen en de Duitsers. Zouden die naar Zeeland kunnen komen, dan was het cijfer een 8. Nu blijft het steken op een 7,5. Pasen was een stuk minder druk dan normaal en ook tijdens de meivakantie ontbreken de toeristen uit onze buurlanden. Dat zal waarschijnlijk ook met Hemelvaart en Pinksteren nog zo zijn.

Lees meer...
Arjen Brinkman Cijfer 7

Arjen Brinkman Cijfer 7

Er is hoop, maar het blijft onzeker. Pasen, normaal gezien de start van het toeristenseizoen, zal dit jaar niet echt een knaller worden.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit

Typhoon gaat met Zeeuwen in gesprek over diversiteit, een inclusieve samenleving en Black Lives Matter. Onderwerpen waarover taboes en ongemakken heersen.

Lees meer...
Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Themabijeenkomst Krapte Technisch Personeel

Donderdagmiddag 17 juni organiseert HR Netwerk Zeeland een Themabijeenkomst om gezamenlijk stil te staan bij oplossingen voor de krapte aan technisch personeel op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Werk je bij een technsiche Zeeuwse werkgever, of wil je meedenken over oplossingen? Meld je dan aan!

Lees meer...

Meer mensen in de winkelstraten

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Natuurlijk leven we als ondernemers nog steeds bij de waan van de dag. Momenteel noteer ik een kleine voldoende. We zetten kleine stapjes vooruit. Van click & collect en winkelen op afspraak kunnen we nu volledig open. Daarmee is een behoorlijke drempel weggenomen. De enige restrictie is het aantal klanten in de winkel.

Voor ons maakt dat een significant verschil. We zien weer meer mensen in de winkelstraten, maar merken gelijktijdig nog de beperkende maatregelen die voor de horeca gelden. Het échte funshoppen kan pas weer als alle maatregelen van tafel zijn. Positief voor Zeeuws-Vlaanderen is dat Vlamingen weer deze kant op komen. In Goes en Middelburg zien we het aantal toeristische bezoekers toenemen. Kortom, we gaan de goede kant op, maar een echt goede voldoende scoren we pas als de horeca weer volledig open is.

Martijn van Battum, eigenaar Studio Blique geeft de economie een 6. 

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie