NetwerkenStarters

PTK: het nieuwe Business Center in hartje Middelburg

.
Vandaag zijn we te gast in het PTK Business Center. Een imposant en monumentaal gebouw in de binnenstad van Middelburg. En toch kunnen we ‘gewoon’ gratis parkeren, achter op de binnenplaats van PTK. We worden vriendelijk ontvangen met koffie door de eigenaresse van het pand, Wilmar van Hartman Beleggingen. Bij PTK kun je terecht voor een vaste of flexibele werkplek en zelfstandige kantoorruimtes.

“De aanwezigheid van studenten én bedrijven in hetzelfde gebouw zorgt voor een unieke wisselwerking, kruisbestuiving en kennisoverdracht.”

Wisselwerking tussen ondernemers onderling én met studenten

Het PTK Business Center vierde deze week alweer haar 1e verjaardag, want op 4 september 2014 werden de deuren officieel geopend door wethouder Johan Aalberts. “Maar er is nog voldoende ruimte voor bedrijven om zich te vestigen. We willen PTK echt als hét business- en kenniscentrum van de regio op de kaart zetten”, aldus Wilmar Hartman.
De begane grond en kelder van het gebouw worden gehuurd door de Stichting Common House Elliott. Studenten van de Roosevelt Academy hebben daar o.a. een restaurant, silence room, vergaderruimtes en studielokalen. Dat moet volgens Hartman zorgen voor een unieke wisselwerking tussen studenten en het bedrijfsleven: “Naast de kruisbestuiving tussen de aanwezige bedrijven onderling, is ook de wisselwerking met de studenten een uniek voordeel. Er is kennis aanwezig, jong en oud, afwisseling en het maakt het geheel zeer dynamisch. Door middel van stages of andere opdrachten kunnen studenten en bedrijven veel voordeel uit elkaar halen en toegevoegde waarde leveren aan het geheel als Business Center.”

“Veel mensen kennen iemand die nog in het voormalige Post- en Telegraaf Kantoor heeft gewerkt. Dat schept een band.”

PTK-gebouw open tijdens Monumentendag

Het monumentale gebouw waar we zitten is nog altijd vernoemd naar het voormalige Post- en Telegraaf Kantoor. “Je hoort vaak van Middelburgers dat zij zelf, een kennis of een familielid, hier vroeger nog gewerkt hebben. Veel mensen hebben dus wel een band met dit gebouw.” Vervolgens nodigt Hartman iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen: “Zaterdag 12 september staan de deuren van het gebouw van 10.00 tot 17.00 uur open tijdens de Nationale Monumentendag, dus kom gerust eens binnen kijken!”

PTKbcMiddelburg

“Netwerken én kennisoverdracht staan centraal tijdens de Business Borrel op donderdag 15 oktober”

Maandelijkse Business Borrel

Iedere 3e donderdag van de maand wordt er in het PTK-gebouw een Business Borrel georganiseerd. De eerstvolgende staat gepland op 17 september, vanaf 17.00 uur. Om ook hier een stukje kennisoverdracht toe te voegen zal er voorafgaand aan de volgende borrel, donderdag 15 oktober, een inspirerende spreker aanwezig zijn. “Dus zet donderdag 15 oktober, 16.00 uur maar alvast in je agenda!” (parkeren = gratis)

Hét Business- en Kenniscentrum voor Zeeland

PTK profileert zich als Business Center voor heel Zeeland. “Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig, we hebben een eigen parkeerterrein en ook de Gemeente Middelburg staat er volledig achter. Bovendien ontstaat er een soort van kenniscentrum door de diversiteit aan bedrijven én de unieke combinatie met de Roosevelt studenten in hetzelfde gebouw.”
Inmiddels hebben verschillende bedrijven de weg gevonden naar het PTK Business Center. Het Coachhuis, PsyQ, JB Diesch, RedBrook, Experience First en Ruben Marcusse zijn reeds gevestigd in het PTK-gebouw. Daarnaast zijn er ondernemers, zoals Jan-Willem Wisse, die regelmatig ruimtes huren voor workshops, presentaties of masterclasses.

“Fit20 is een uniek concept, waarbij je in 20 minuten per week fit kunt worden. Ideaal voor de drukke zakenmensen vandaag de dag…” 

Franchisenemer Fit20 gezocht!

Fit20logoOok het succesvolle landelijke concept van Fit20, wil zich in Middelburg vestigen in het PTK Business Center. “Maar…”, zo vervolgt Hartman enthousiast, “hiervoor zoeken ze nog wel een franchisenemer.” Fit20 is een korte maar intensieve fitness training. De unieke fit20 methode is gebaseerd op de principes van HIT: high intensity training. Kort maar krachtig. Een fit20 training duurt 20 minuten en je doet het één keer per week, altijd op afspraak en altijd onder begeleiding van jouw personal trainer. Bekijk hier de profielschets voor de Franchisenemer en de bijbehorende brochure van Fit20.

Vestigen in PTK Business Center

Ben jij op zoek naar een vaste of flexibele werkruimte of een zelfstandige kantoorruimte? Of is de Fit20 franchise-formule misschien iets voor jou? Neem dan contact op over de mogelijkheden met Wilmar Hartman.

BannerPTK Lange Noordstraat 48 • 4331 CE • Middelburg
Hartman Beleggingen •  06 – 51 082 000 • info@ptkbusinesscenter.nl

FB

 

Tags

Related Articles

Geef een reactie