Tramper Goes | Mitsubishi Outlander PHEV 2019 Mitsubishi Outlander PHEV 2019
Nieuws

Beroepen Oriëntatie Techniek Zeeland

BTZ Walcheren en Oosterschelde-regio

Ruim 1100 leerlingen uit het 2e jaar van het VMBO uit Walcheren en de Oosterschelde-regio nemen vanaf maandag 21 november deel aan de jaarlijkse Beroepen Oriëntatie Techniek Zeeland (BTZ). De leerlingen van 14 scholen voor Voortgezet Onderwijs komen een hele dag naar Goes om te voelen of techniek wat voor hen is.

De BTZ is een initiatief van de Zeeuwse VMBO-decanen die in samenwerking met verschillende organisaties uit het bedrijfsleven, zoals Bouwmensen Zuid-West, Kloosterboer, Automotions en Actemium de leerlingen kennis laat maken met techniek.

De leerlingen volgen gedurende één dag drie workshops over A. Bouwen, Wonen en Interieur; of B Transport, Logistiek en Voertuigen of C. Hi-Tech (elektro-, installatie- en metaaltechniek) of Procestechniek.
Deze laatste is nieuw, we zijn blij dat jongeren nu ook kennis kunnen maken met procestechniek omdat deze branche wat minder bekend is bij deze doelgroep en in Zeeland goed vertegenwoordigd is. Enkele bedrijven van procestechniek Zuid West verzorgen 3 workshops waarbij zowel maintenance, agro als chemie-biobased aan bod komen.

Ook de workshop Motorvoertuigentechniek is vernieuwd en naar wens van de leerlingen interactiever gemaakt.

Alle workshops worden de hele week gegeven door professionals uit het bedrijfsleven. Samen met studenten van Scalda die inmiddels voor deze opleidingen hebben gekozen.

Deze activiteit wordt speciaal voor 2e jaars-leerlingen georganiseerd omdat zij aan het einde van dit schooljaar een belangrijke studiekeuze moeten maken. Kiezen zij voor Zorg, Horeca, Economie of kiezen ze voor Techniek? Voor het studiesucces van de leerlingen is het van groot belang dat zij zich goed kunnen oriënteren. Omdat er veel vooroordelen zijn rondom werken in de techniek, maar er door de veelzijdigheid werkelijk voor ieder wat wils is, organiseren de decanen en bedrijven deze workshops.

Zeeland heeft relatief veel techniekbanen. In de bouw/infra en Logistiek zit nu de grootste krapte. Vrouwen zijn in de Zeeuwse techniekopleidingen en banen ondervertegenwoordigd, zeker ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Vooral op MBO niveau is daar nog veel te winnen.

Om leerlingen (en hun ouders) bewust te maken van de mogelijkheden in de technische sector werken ondernemers, onderwijs en overheden met elkaar samen in het Huis van de Techniek.

Zie voor meer informatie: www.btz-zeeland.nl

HvdTzeeland

Bent u er klaar voor? Gewoon Lekker Leven
Tags
Zeeland Zakelijk wordt mede mogelijk gemaakt door:
https://www.zeelandzakelijk.nl/business-directory/6615/habo-allemekinders-hoveniers/

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close