Tramper Goes | Mitsubishi Outlander PHEV 2019 Mitsubishi Outlander PHEV 2019
Nieuws

‘Burn-out: epidemie of modeverschijnsel?’

Ruud Verschoor hoopt met online-methode nog meer mensen van burn-out af te helpen

Volgens onderzoeken leven we momenteel in een ‘burnout-epidemie’: in onderzoeksresultaten van het CBS is een stijging van het aantal mensen met burn-out verschijnselen te zien. Volgens het CBS wordt één op de zeven werkende Nederlanders erdoor getroffen, en duurt een burnout gemiddeld 242 dagen.

De term burn-out werd in 1974 geïntroduceerd door psycholoog Herbert Freudenberger. Kende jij twintig jaar geleden ook bijna niemand met een burn-out en is dat aantal mensen sindsdien fors toegenomen? Dat voedt het idee dat een burn-out een modeverschijnsel is, en de daarbij horende associatie dat het dan ook op zijn minst wel een beetje om aanstelleritis moet gaan. Toch is dat niet zo.

Zelfs kinderen mogen niet meer lummelen of zich vervelen, die hebben vaak al volle agenda’s

Ruud Verschoor van BurnoutTeam verwacht dat het aantal mensen met een burn-out niet snel zal afnemen. Sterker nog: hij ziet dat mensen op steeds jongere leeftijd burn-outklachten krijgen. “We zien we steeds meer twintigers met klachten en ook zelfs pubers die er last van hebben. Ze zitten de hele dag op hun telefoon, moeten meer presteren. Dan hebben ze ook nog eens FOMO – fear of missing out. Zelfs kinderen mogen niet meer lummelen of zich vervelen, die hebben vaak al volle agenda’s.”

Inwendig conflict

Burn-out vatbare mensen vinden dat ze teveel moeten, vooral van zichzelf. Voor erkenning en waardering van hun inzet en kwaliteiten zijn ze echter gefocust op anderen. Blijft erkenning uit, dan ontstaat er een inwendig conflict. Dat makkelijk wordt afgeschoven op de omgeving. Mensen vervallen in een lijn van bewuste en onbewuste activiteiten die veel energie kosten en spanning oplevert. Met als gevolg: burn-out.

Ondanks de vele mensen die met burn-out klachten rondlopen heeft de reguliere gezondheidszorg hier nog geen adequaat antwoord op, burn-out is geen erkende ziekte waardoor de huisartsen geen standaard protocol kunnen hanteren. Ruud Verschoor heeft als stressmanagement en burn-out specialist als antwoord hierop een methode ontwikkeld om mensen sneller en blijvend van hun burn-out klachten af te helpen. De BERGOP methode gaat intensief en multidisciplinair aan de slag om de oorzaken te achterhalen die tot een burn-out hebben geleid en vervolgens worden deze oorzaken aangepakt. Resultaat is dat mensen veel sneller van hun klachten af zijn en weer goed kunnen functioneren.

Om nog meer mensen van hun klachten af te kunnen helpen is de methode nu ook als online versie beschikbaar

BurnoutTeam bestaat inmiddels uit 12 coaches die landelijk werken. De BERGOP herstel methode wordt steeds vaker ingezet. Om nog meer mensen van hun klachten af te kunnen helpen is de methode nu ook als online versie beschikbaar. Deze training is de meest uitgebreide online training die in Nederland en België verkrijgbaar is.

Een online training met ondersteuning van de BurnoutTeam coaches. Deze online training is nu beschikbaar tegen een interessant introductietarief.
Klik hier voor meer informatie » 

Bent u er klaar voor? Gewoon Lekker Leven
Tags
Zeeland Zakelijk wordt mede mogelijk gemaakt door:
https://www.zeelandzakelijk.nl/business-directory/6615/habo-allemekinders-hoveniers/

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close