Nieuws

Crowdfunding voor film Petit Paris

De crowdfundingcampagne voor Petit Paris – de film

De crowdfunding campagne voor de landelijke speelfilm PETIT PARIS is van start gegaan. Deze grote romantische komedie speelt zich af in het hedendaagse decor van Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. Iedereen die het filmproject een warm hart toedraagt kan via een donatie bijdragen aan de realisatie. Doelstelling van deze publieke campagne is om €100.000 te verzamelen.

Mensen die doneren krijgen er een unieke ervaring voor terug. Voor €75,- kan men bijvoorbeeld naar een geheel verzorgde gala-avond van de voorpremière. Ook maakt men kans op een bezoek aan de filmset. Doneren kan online via de speciale campagne website www.petitparisfilm.com en de facebookpagina van Petit Paris de Film. In een korte pitchvideo wordt het project toegelicht.

Een aparte stichting ‘Vrienden van Petit Paris’ met een onafhankelijk bestuur ziet erop toe dat het proces van de crowdfunding correct en transparant verloopt. Het bestuur van deze stichting wordt gevormd door: Jaap Hennekeij, voorzitter, Christiane de Badts en Tom du Puy.

In totaal is voor de film €1,7 mln. nodig. Driekwart van dit bedrag is al toegezegd door sponsoren, investeerders en producenten. In de tweede helft van december wordt besloten of er een ‘GO’ is voor de daadwerkelijke realisatie. Naast deze crowdfunding campagne gaat dan ook de werving van sponsoren en investeerders onverminderd door.

Doel van de film
Petit Paris wordt een grote landelijke speelfilm die zich afspeelt in Zeeuws-Vlaanderen en Vlaanderen. De film zal te zien zijn in bioscopen in heel Nederland en België.

Veel mensen van buiten de regio hebben een beeld van Zeeuws-Vlaanderen dat niet klopt met de werkelijkheid. Het doel van de film is om op een originele en subtiele manier aan een groot publiek te laten zien hoe Zeeuws-Vlaanderen werkelijk is, mooi, veelzijdig en krachtig.
Uit onderzoek blijkt dat promotie van een stad of regio door middel van een speelfilm of tv-serie vele malen effectiever en goedkoper is dan traditionele promotiemiddelen.

Het verhaal
De speelfilm PETIT PARIS is een romantische komedie die zich afspeelt tegen de achtergrond van de huidige veranderende maatschappij. Een verhaal over een wat arrogante Randstedeling die met zeer lage verwachtingen naar Zeeuws-Vlaanderen afreist en die uiteindelijk volledig door de regio wordt ingepakt.

Petit Paris wordt gemaakt door de top van de Nederlandse en Belgische filmwereld.
PETIT PARIS is een initiatief van de Zeeuws-Vlaming Jan Lievens. Gijs van de Westelaken (Column Film) tekent samen met Jan Lievens en Nynke van der Ploeg voor de productie.

www.petitparisfilm.comfacebook.com/petitparisfilm

Tags

Related Articles

Geef een reactie