BlogNieuws

De voor- en nadelen van cryptobetalingen in uw bedrijf

Gastblog: cryptocurrency

Cryptocurrency is al lang geen klein en alternatief betaalmiddel meer. Steeds meer consumenten maken gebruik van deze digitale munt en zijn daarom op zoek naar bedrijven waar ze kunnen betalen met Bitcoin, Litecoin of Ethereum.

Steeds meer bedrijven faciliteren het gebruik van cryptocurrency, zoals Iota. De Iota prijs stijgt ook alleen maar op de beurzen, dus het succes van cryptovaluta is duidelijk. Daarom is het belangrijk om te overwegen of u cryptobetalingen wilt accepteren in uw bedrijf. Hier vindt u de voor- en nadelen op een rijtje.

De voordelen van cryptocurrency op een rijtje

  • Veilig
  • Goedkoop
  • Klantvriendelijk

Veiligheid

Een van de belangrijkste redenen waarom ondernemers cryptocurrency accepteren in hun bedrijf, is de veiligheid van de munt. Steeds meer bedrijven stimuleren betalingen met een pinpas al om diefstal zoveel mogelijk te beperken. Cryptocurrency zorgt voor nog meer veiligheid. De software is namelijk niet gevoelig voor fraude, aangezien de valuta sterk versleuteld is. Met cryptovaluta weet u dus zeker dat uw geld ook echt uw geld blijft.

Kosten

De kosten zijn ook een belangrijke reden om over te stappen naar het gebruik van cryptocurrency. Voor het openen en onderhouden van een bankrekening moet u altijd betalen. Vooral voor ondernemers kunnen deze prijzen erg hoog uitvallen. Bij iedere transactie wordt er een gedeelte van het bedrag in beslag genomen door de bank. Aangezien cryptocurrency niet aan een bank gekoppeld is, zijn er ook geen kosten aan verbonden. Het betalen met en accepteren van deze valuta is dus helemaal gratis.

Klantvriendelijkheid

Als laatste is er de klantvriendelijkheid. Het gebruik van digitale munten groeit alleen maar, dus het is belangrijk om daar als ondernemer op in te spelen. Consumenten die een voorkeur hebben voor betalingen met cryptocurrency, zullen op zoek gaan naar bedrijven die hen daarin tegemoetkomen. Dit stukje klantvriendelijkheid is ontzettend krachtig en waardevol.

De nadelen van cryptocurrency op een rijtje

  • De waarde schommelt
  • Het kost tijd en geld om op te zetten

Schommelende waarde

Een bekend probleem met cryptovaluta is dat hun prijs ontzettend veel schommelt. Dat is fijn voor handelaars, aangezien zij veel geld kunnen verdienen door met de digitale munten te speculeren. Voor iedereen die cryptocurrency als betaalmiddel gebruikt, zijn deze schommelingen juist erg nadelig. De muntsoort is ontzettend instabiel, waardoor de waarde van iedere munt op ieder moment ontzettend kan stijgen of dalen. Dit risico is er niet met normaal geld, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken dat een deel van uw inkomsten in rook opgaat door marktschommelingen.

Systeem opzetten

Ook het opzetten van een systeem waarmee cryptovaluta geaccepteerd kan worden, is een uitdaging. Het kost veel tijd en geld om dit systeem op poten te zetten. Daarom is het accepteren van digitale munten nog een te grote stap voor veel ondernemers. Wie echter de stap neemt om deze investering te maken, hoeft uiteindelijk weer minder te betalen voor iedere transactie in het bedrijf.

Tags

Related Articles

Geef een reactie