Nieuws

Den Doelder Pallets in Axel investeert fors in toekomst

Den Doelder Pallets in Axel investeert in 2017 twee miljoen euro in een hypermoderne productielijn en opslagloods. Dit alles om klanten nog beter van dienst te zijn. Met de investering is het Axelse familiebedrijf klaar voor de toekomst.

Het familiebedrijf bestaat sinds 1938 en is van oudsher een zagerij. In de loop der jaren heeft het bedrijf een transitie gemaakt naar de productie van houten pallets en telt het bedrijf inmiddels twee productielocaties: in Axel en Westdorpe. Mede dankzij de gunstige ligging ten opzichte van Rotterdam, Gent & Antwerpen is het bedrijf in de afgelopen jaren flink gegroeid en is het een toonaangevende speler in de branche met een jaarlijkse productie van meer dan 2,5 miljoen pallets per jaar.

Christian den Doelder
Christian den Doelder

Inmiddels staat de vierde Den Doelder aan het roer. Christian den Doelder vertelt: ‘De afgelopen jaren hebben we de strategische keuze gemaakt om ons steeds meer te richten op maatwerk naar de klant. Dit kan zijn op palletspecificatie, maar ook op service en ontzorging van een houtvraagstuk, waardoor een klant flinke besparingen en efficiëntie kan behalen.’

Maatwerk
‘De deels gerobotiseerde lijn stelt ons in staat ons gevarieerde assortiment sneller en accurater te produceren’. ‘Daarnaast biedt het ons extra flexibiliteit om elke seriegrootte naar wens van de klant te produceren. Ook zijn we voor veel klanten voorraadhoudend en kunnen deze service nog beter verzorgen met de nieuwe loods,’ vertelt Christian.

Spaanse makelij
De palletlijn is net zoals onze andere lijnen van Spaanse makelij. Deze producent maakt al decennia lang palletmachines. De lijn die wij hebben aangeschaft is de absolute top van het assortiment. De machine zal in de periode juni t/m oktober worden geïnstalleerd.

400 Pallets per uur
De verwachting is dat de eerste pallets in november van de lijn rollen. De palletmachine zal bruto-snelheden halen van meer dan 400 per uur. Het huidige machinepark zal blijven produceren, waardoor we weer ruimte hebben om te groeien.

Naast bovengenoemde plannen, investeert Den Doelder Pallets ook in ledverlichting in de hallen en op het terrein en is het bedrijf vanaf mei ISO-9001 gecertificeerd.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie