Nieuws

Duurzaam staat centraal bij Zeeuwse Dag van de Bouw

Op 4 juni opent Carla Schönknecht de Zeeuwse Dag van de Bouw in Zierikzee. Ze is te gast op de bouwplaats bij Aannemingsbedrijf Bijkerk. Achter de bouwhekken op de Ruigendijkweg verreist het nieuwe bedrijfspand van de Saman Groep. Dit bedrijfspand is één van de eerste energieleverende gebouwen in Zeeland. Daarnaast krijgt het pand de functie van inspiratiecentrum voor comfortabel en duurzaam wonen en werken. Er zullen zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers etc. worden opgesteld. Ook is er uitgebreid inzicht te krijgen in de mogelijkheden van woning- en gebouwautomatisering.

Tussen 10.00 – 16.00 uur is iedereen welkom op de bouwplaats. Er is alle gelegenheid om het gebouw in aanbouw van binnen en van buiten te bezichtigen. Voor de kinderen is er een springkussen.

Het totale vloeroppervlak van het bedrijfspand bedraagt 3.500 m2 en omvat magazijnen, kantoren, een werkplaats en een inspiratiecentrum voor duurzaam wonen en werken. Het gebouw is niet voorzien van een gasaansluiting, maar wordt verwarmd met warmtepompen. Daarnaast zal er op jaarbasis circa 30.000 kWh aan elektrische energie over zijn vanuit de zonnepanelen. Voor het spoelen van de toiletten wordt regenwater gebruikt. Het gehele gebouw zal volledig worden voorzien van gebouwautomatisering waardoor het comfort en energieverbruik maximaal op elkaar kunnen worden afgestemd.

Deze Dag van de Bouw is een landelijk initiatief van Bouwend Nederland. Het is alweer de 11e keer dat er in het hele land bouwprojecten open worden gesteld voor het publiek. Voor meer informatie over de opengestelde projecten en de bezoektijden kunt u kijken op: www.dagvandebouw.nl

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie