Nieuws

Kick-off Crowdfunding in Zeeland

Kent u de mogelijkheden van crowdfunding? Crowdfunding is de snelst groeiende vorm van bedrijfsfinanciering in Nederland. Vanaf 2011 zijn de opbrengsten van crowdfunding jaarlijks verdubbeld, tot 128 miljoen in 2015. Ook het aantal maatschappelijke en culturele projecten dat via crowdfunding aan financiering komt vertoont landelijk een stijgende lijn

Ook in Zeeland biedt crowdfunding kansen aan ondernemers en culturele organisaties. De succesvolle crowdfunding campagne voor het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis laat zien dat onze inwoners er veel aan gelegen is om voorzieningen te behouden en initiatieven te steunen die de provincie ten goede komen.

Goede voorbeelden zijn essentieel om crowdfunding te laten floreren! Daarom heeft Provincie Zeeland initiatief genomen om het stimuleringsprogramma Crowdfunding in Zeeland te starten. Bij dit programma zijn ook NV Economische Impuls Zeeland, ZB|Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, de Kamer van Koophandel en het intergemeentelijk subsidieoverleg in Zeeland betrokken. Samen trekken we op om crowdfunding ook in Zeeland op de kaart te zetten.

Het programma wordt uitgevoerd door het gerenommeerde crowdfunding adviesbureau Douw&Koren. Douw&Koren stond aan de wieg van crowdfunding in Nederland en begeleidde al honderden ondernemers, organisaties en overheden bij crowdfunding.

Graag nodigen wij u uit voor een kick-off bijeenkomst, waar we het programma toelichten en u vragen kunt stellen over de inhoud.

Voor wie?
De bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers van gemeenten (wethouders, beleidsmedewerkers, subsidiecoördinatoren, bedrijvencontactfunctionarissen,) accountants, financieel adviseurs, ondersteuners van culturele organisaties, fondsenwervers en brancheorganisaties: kortom: eenieder die in het dagelijks werk in contact komt met ondernemers of initiatiefnemers van culturele projecten.

De ondernemers en initiatiefnemers zelf bedienen we later met aparte bijeenkomsten en workshops.

Wanneer?
De bijeenkomst vindt plaats op: vrijdag 4 maart van 9.30 — 11.30 uur, op locatie van DOK 41, Edisonweg 41B te Vlissingen

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst via info@douwenkoren.nl o.v.v. kick-off Crowdfunding in Zeeland. Doet u dit s.v.p. voor 26 februari.

Programma
9.15 uur: inloop
9.30 uur: opening door gedeputeerden Ben de Reu en Jo-Annes de Bat
9.40 uur: introductie crowdfunding voor mkb en cultuur
10.15 uur: casus: Crowdfunding werkt!
10.45 uur: presentatie nulmeting crowdfunding in Zeeland
11.00 uur: toelichting op het programma, aansluitend gelegenheid tot het stellen van vragen
11.30 uur: einde

Presentaties en nulmeting worden aan de aanwezigen nagezonden.

Wij begroeten u graag op 4 maart,

Met vriendelijke groet,

B.J. de Reu & J. de Bat

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie