Nieuws

Laat je inspireren door Zakenvrouwen van het Jaar

Van 1982 tot 2016

Donderdag 21 mei is het boek Zaken/Vrouw gelanceerd in Den Haag. Een inspirerend boek waarin 28 unieke verhalen van ‘Zakenvrouwen van het jaar’ voor het eerst bij elkaar zijn gebracht. Samen laten ze het andere, vrouwelijke gezicht zien van ondernemend Nederland. Inclusief interviews met de Zeeuwse Zakenvrouwen van het jaar: Danny Hollestelle (2015) en Scarlett Kwekkeboom (2001). De verkiezing ‘Zakenvrouw van het Jaar’ wordt georganiseerd door champagnehuis Veuve Clicquot.

Zakenvrouw

Zakenvrouw van het Jaar word je niet zomaar. Om voorgedragen te worden voor de Prix Veuve Clicquot moet je visie hebben, uitblinken in leidinggevende capaciteiten, dynamisch en innovatief zijn, persoonlijkheid hebben en maatschappelijk betrokken zijn. Ruim dertig Nederlandse vrouwen mogen sinds 1981 deze eervolle titel dragen. Wie zijn deze vrouwen? Wat is hun achtergrond? Waar hebben zij de eer aan verdiend? Hoe is het verder met hen gegaan?

Gezamenlijke boodschap

Al die zakenvrouwen hebben een boeiend verhaal. Over waar zij vandaan komen, over wat hen beweegt, over het bedrijf dat zij hebben opgebouwd, over het combineren van zaken en privé, over hun successen, over hun tegenslagen, en over de lessen die zij hebben geleerd. Uit elk portret haal je verrassende inzichten. En er is één ijzersterke gezamenlijke boodschap: ‘Waar een wil is, is een weg.’

28 unieke verhalen

In Zaken/Vrouw worden 28 van die unieke verhalen voor het eerst bij elkaar gebracht. Samen laten ze het andere, vrouwelijke gezicht zien van ondernemend Nederland. Inspirerende portretten van toonaangevende vrouwelijke ondernemers en bestuurders. Een fascinerende kijk op geschiedenis én toekomst van het Nederlandse zakenleven. Voor iedereen die haar of zijn eigen weg zoekt in economie, carrière en samenleving.

Danny Hollestelle

DannyDe Provincie Zeeland kent ook twee gekozen ‘Zakenvrouwen van het jaar’. Op 16 maart van dit jaar werd Danny Hollestelle, eigenaar en directeur van Koninklijke Hollestelle Groep uit Goes verkozen tot zakenvrouw van het jaar 2015. De 31e zakenvrouw van het jaar. Ze is de zesde generatie die het familiebedrijf bestuurt. In 2007 nam zij de leiding over van haar vader. Sindsdien runt ze de onderneming, die gespecialiseerd is in werktuigkundige konstrukties voor de industrie, infrastructuur en offshore, met veel succes.

Scarlettt Kwekkeboom

ScarlettEen andere Zeeuwse, Scarlett Kwekkeboom ging haar in 2001 voor. Zij was de 20e gekozen zakenvrouw van het jaar. Ze nam de leiding over Istimewa Elektro in 1996. Het elektrotechnisch installatiebedrijf verkeerde in zware omstandigheden sinds het overlijden van haar vader in 1993. Ze bouwde de onderneming uit tot een belangrijke speler in de markt. Met bijna 200 medewerkers bouwt  en onderhoudt Istimewa Elektro infrastructurele projecten maar ook olie- en gasplatforms voor de offshore industrie. Ze verkocht het bedrijf eind 2007 aan Stork. Sinds enkele jaren is Scarlett Kwekkeboom eigenaar van organisatie adviesbureau Janse & Janse in Goes.

De auteurs

Pierre Spaninks is zelfstandig professional in journalistiek en communicatie. Hij schrijft en spreekt over management, organisatie en ondernemerschap voor onder meer TPO Magazine, Sprout, Management Team, en BNR Nieuwsradio. Voor Managementboek Magazine schrijft hij interviews, achtergrondverhalen en recensies. Tevens is hij lid van de jury voor het Managementboek van het Jaar 2015.

Mirjam van der Linden is freelancefotografe. Zij is gespecialiseerd in editorial portretten en maakt daarnaast lifestylefoto’s, autonome portretseries en fotofilms.

Aanbevelingen:

‘’Interviewer Pierre Spaninks en fotograaf Mirjam van der Linden komt de eer toe dit inspirerende boek te hebben bedacht en ontwikkeld. Op een ondernemende manier, voor eigen rekening en risico, elkaar perfect aanvullend. Alleen al daarom beveel ik deze bijzondere uitgave graag bij u aan.’’
– Hans Biesheuvel van ONL voor Ondernemers en oud- jurylid (2011-2013) Prix Veuve Cliquot/ Zakenvrouw van het Jaar

Tags

Related Articles

Geef een reactie