Nieuws

Lancering Zorgbeleving De Blauwe Vlinder

Lancering door gedeputeerde Ben de Reu

Op zaterdag 28 februari lanceert Gedeputeerde Ben de Reu de nieuwe organisatie “Zorgbeleving De Blauwe Vlinder” in de Vlindertuin te Kwadendamme. De lancering is om 13.30 uur met aansluitend om 14.00 uur een optreden van balletschool Isabelle Zwaan uit Vlissingen.

Niet-medische ouderenzorg

Zorgbeleving De Blauwe Vlinder biedt niet-medische zorg aan onder andere ouderen in Zeeland. Deze zorg bestaat uit bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, persoonlijke ondersteuning en gezelschap. “Het vinden van een juiste klik tussen zorggever en zorgnemer is essentieel stellen Patrick en Madhu Brunner, initiatiefnemers van Zorgbeleving De Blauwe Vlinder.” Ouderen in Zeeland kunnen contact opnemen met Zorgbeleving De Blauwe Vlinder als zij in aanmerking willen komen voor niet-medische zorg. Vervolgens zoekt Zorgbeleving De Blauwe Vlinder de zorggever die aansluit op de wensen van de zorgnemer. Deze zorggevers kunnen zich zelf aanmelden bij Zorgbeleving De Blauwe Vlinder. Zorgbeleving De Blauwe Vlinder is gevestigd in Vlissingen.

Veranderingen in de zorg

Er vinden dit jaar veel veranderingen in de zorg plaats. Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat slechts drie op de tien hulpbehoevenden bericht hebben gekregen van de gemeente over de veranderingen in de thuiszorg. Veel Nederlanders die een beroep doen op de thuiszorg hebben nog geen idee wat er precies gaat veranderen of veranderd is. Vaak is het ook nog onduidelijk waar men terecht kan met bijvoorbeeld specifieke vragen.

Veilig en zelfstandig thuis wonen

Uitgangspunt van de veranderingen in de zorg is dat mensen zo lang mogelijk veilig en zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en daarbij zelf richting blijven geven aan hun leven. Waar familie of vrienden kunnen bijspringen zijn er ook momenten waarop dit niet kan of lastig wordt. Hier vangt Zorgbeleving De Blauwe Vlinder de zorg voor de zorgvrager op door op een persoonlijke manier deze zorg gedeeltelijk en/of geheel over te nemen.

De Blauwe Vlinder

Zorgbeleving De Blauwe Vlinder streeft er naar via haar diensten de druk op onder meer de familie te verlagen. Op deze manier kan men optimaal genieten van de mooie momenten samen. Meer informatie over Zorgbeleving De Blauwe Vlinder is terug te vinden via www.zorgbelevingdeblauwevlinder.nl

BlauweVlinder

Tags

Related Articles

Geef een reactie