Nieuws

Neldes Hovestad nieuwe voorzitter BZW Zeeland

Vandaag is Neldes Hovestad, vice-president operations voor Dow Benelux, benoemd tot voorzitter van BZW Zeeland. Hiermee neemt hij de voorzittershamer over van Arnd Thomas, die per 1 september 2016 vice-president operations voor EQUATE Petrochemical company in Koeweit wordt.

Neldes Hovestad (45) is als vice-president operations Dow Benelux tevens algemeen directeur van Dow in Terneuzen. Hij is sinds 1999 gepromoveerd chemicus en trad gelijk daarna in dienst bij Dow. Voor zijn komst naar Dow Terneuzen was hij verantwoordelijk voor de Dow-sites in Bomlitz en Bitterfeld in Duitsland. Daarvoor leidde hij de locaties in Boehlen, Duitsland en Dow Tessenderlo in België.

De nieuwe voorzitter kijkt uit naar een goede samenwerking in en met Zeeland. Het is zijn ambitie om de belangen van het Zeeuwse bedrijfsleven binnen en buiten de regio sterk te vertegenwoordigen. “De Zeeuwse economie doet het nu goed, maar willen we die positie behouden, moeten we onze nek blijven durven uitsteken en onze stem laten horen”, aldus Hovestad. De BZW pleit al jaren voor een betere infrastructuur in de regio. Hierbij gaat het niet alleen om de fysieke, maar bijvoorbeeld ook om een goede kennisinfrastructuur.

Zeeland kent een grote diversiteit in het bedrijfsleven, dat gebaat is bij hoogwaardig onderwijs, innovatie en een goede arbeidsmarkt. “Uiteindelijk zijn het de Zeeuwen die het verschil moeten maken”, aldus Hovestad. Hij kijkt uit naar de samenwerking met andere partners in Zeeland. Namens BZW Zeeland wordt hij o.a. lid van de SER Zeeland, het 3O-Overleg, het IJzendijke- overleg en het algemeen bestuur van BZW in Tilburg.

 

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie