Nieuws

Nieuwe Mazda CX-30 in de showroom bij Tramper Goes

Van Paleis Soestdijk naar Goes

De volledig nieuwe Mazda CX-30 arriveert op 24 augustus in de showroom bij Tramper Goes. De dealerintroductie valt samen met een feestelijk crossover-event in de showroom. Daarbij staan ook de Mazda CX-3 en CX-5 in de schijnwerpers.

Mazda maakt een feestje van de landelijke introductie van de nieuwe Mazda CX-30. Op zaterdag 24 augustus nemen de Mazda-dealers hun eerste Mazda CX-30 in ontvangst op het Concours d’Elegance bij Paleis Soestdijk. Al die exemplaren bij elkaar op deze prachtige locatie staan garant voor een bijzonder schouwspel. Vervolgens rijdt Tramper Goes met zijn exemplaar naar de showroom, waar de nieuwe Mazda CX-30 feestelijk wordt onthaald tijdens het crossover-event bij Tramper Goes.

“Met deze volledig nieuwe crossover betreedt Mazda een nieuw marktsegment. De CX-30 voldoet aan de eisen van klanten die een stadsvriendelijk formaat willen combineren met ruimte en praktische luxe. Het model is ontworpen volgens de Kodo-designfilosofie en leverbaar met de nieuwste motoren, waaronder de revolutionaire Skyactiv-X”, zegt Rinze Back van Tramper Goes.

Crossover

De Mazda CX-30 is technisch gelijk aan de nieuwe Mazda3, maar heeft een typische crossover uitstraling dankzij de ruime bodemvrijheid en kunststof beschermdelen bij de wielkasten en dorpels. Het nieuwe model combineert de wendbaarheid van de kleinere Mazda CX-3 met de hoge zitpositie en praktische bruikbaarheid van de grotere Mazda CX-5.

“De nieuwe Mazda CX-30 valt qua formaat precies tussen de CX-3 en CX-5. Tijdens het crossover-event op 24 augustus bij ons in de showroom staan ze alle drie in de schijnwerpers. We nodigen iedereen uit omlangs te komen en proberen welke crossover het beste bij je past”, zegt Back.

Skyactiv-X

De nieuwe Mazda CX-30 is in eerste instantie leverbaar met een benzine- en een dieselmotor. Vanaf oktober is de CX-30 vanaf de Comfort-uitvoering ook leverbaar met de nieuwe Skyactiv-X benzinemotor. Die combineert de vonkontsteking van een benzinemotor met de compressie-ontsteking van een dieselmotor. Hiermee worden krachtige prestaties (180 pk) gekoppeld aan een zeer gunstig brandstofverbruik (4,3 l/100 km) en een lage uitstoot vanaf 105 gram CO2, wat goed is voor een groen energielabel B.

De benzinemotoren van de Mazda CX-30 zijn bovendien standaard uitgerust met het Mazda M Hybrid-systeem. Deze ‘mild hybrid’-technologie verlaagt het brandstofverbruik doordat een elektromotor de benzinemotor ondersteunt. De elektromotor wordt gevoed door de energie op te vangen die vrijkomt bij remmen en vertragen.

Radar Cruise Control

De Mazda CX-30 is leverbaar vanaf € 29.990,-. Voor dat bedrag krijgt de klant onder meer Radar Cruise Control, Active Driving Display, LED-koplampen en een breed assortiment aan veiligheidssystemen. Ook is het Mazda Connect infotainmentsysteem met geïntegreerde navigatie, DAB+ digitale radio en Apple CarPlay altijd aanwezig.

Ik ben echt verbaasd hoe bomvol de CX-30 is uitgerust! Ik wil iedereen van harte uitnodigen tijdens ons crossover-event op 24 augustus bij Tramper Goes zelf alle details van de nieuwe Mazda CX-30 te ontdekken. Laat je verrassen door het kenmerkende vakmanschap van Mazda! Uiteraard is het dan ook mogelijk direct een afspraak te maken voor een proefrit of een offerte”, besluit Back.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Check Also

Close