Nieuws

Online boekhouder: oplossing voor jouw administratie?

Als zelfstandig ondernemer ben je verantwoordelijk voor jouw eigen administratie. Niet alleen is dit een belangrijk middel om inzicht te krijgen in de gezondheid van je onderneming. De wettelijke eisen die aan een administratie worden gesteld, maken het nog belangrijker om hier zorgvuldig mee om te gaan en missers te voorkomen. Een online boekhouder kan een uitkomst zijn om je administratie op orde te houden.

Ontdek fiscale kansen

Ben jij volledig op de hoogte van alle mogelijkheden, uitzonderingen en kleinere regels van aftrekposten? De meest voorkomende aftrekposten worden in de je administratie als ZZP’er meestal wel goed verwerkt. Maar de uitzonderingen waarmee je als ondernemer ook veel voordeel kan behalen, worden vaak niet benut. Dat is ook niet gek, als je bedenkt dat de Belastingdienst regelmatig met nieuwe wijzigingen en aftrekposten komt. Toch laat je zo mogelijk veel fiscale kansen liggen die belangrijk kunnen zijn voor de groei van jouw onderneming.

Als je de administratie uitbesteedt aan een online boekhouder, voorkom je dat je fiscale kansen laat liggen. Hier hoeven niet direct hoge kosten aan verbonden zijn. Zo bied online boekhouder Thinq de mogelijkheid je ZZP administratie voor 39 euro per maand te doen. Zo kun je optimaal profiteren van aftrekposten en fiscale kansen zonder dat je veel geld aan kwijt bent aan je administratie. 

Voorkom onzorgvuldige administratie

Bij het invoeren van bankgegevens, facturen en mutaties liggen slordigheidsfoutjes op de loer. Niet alleen kunnen deze foutjes in je facturen of administratie tot heel wat onduidelijkheid en tijdsverlies leiden; deze fouten kunnen stevig beboet worden door de Belastingdienst. Dan is het fijn als er iemand met je mee kan kijken.

De meeste online boekhoud oplossingen bieden je de mogelijkheid tot een directe bankkoppeling met ING, ABN AMRO en de Rabobank. Door gebruik te maken van een online boekhouder worden bankmutaties direct ingelezen. Hiermee voorkom je ook slordigheidsfouten en heb je altijd actueel inzicht in je inkomsten en betalingen.

Realtime inzicht

Het bijwerken van de administratie is voor veel ondernemers een verplichting die tot het laatste moment wordt uitgesteld. Bovendien kan het een tijdrovende bezigheid zijn om de administratie na iedere betaling volledig bijgewerkt te houden. Hierdoor heb je niet alle informatie bij de hand die belangrijk is om richting te geven aan jouw onderneming. Weet jij bijvoorbeeld hoe financieel gezond jouw bedrijf is? En heb jij alle aanstaande kosten in beeld?

Ook voor inzicht in jouw onderneming, biedt een online boekhouder uitkomst. Door je administratie door een online boekhouder te laten bijhouden, heb je altijd realtime inzicht in je bedrijfsresultaten zodat je kan anticiperen op te verwachten kosten en inzicht hebt in wijzigingen in de gezondheid van jouw onderneming.

Auteur: thinq

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie