Nieuws

Reimerswaal mkb-vriendelijkste gemeente van Zeeland

Reimerswaal is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Zeeland. Burgemeester Piet Zoon en wethouder Izak Vogelaar ontvingen de prijs vandaag uit handen van regio-secretaris Cees Pille van BZW namens MKB-Nederland.

Reimerswaal behoudt hiermee de eerste plaats als mkb-vriendelijkste gemeente van Zeeland, want ook twee jaar geleden was de titel voor deze gemeente. Noord-Beveland en Schouwen-Duiveland zijn geëindigd op de tweede en derde plek. “Reimerswaal heeft zich de laatste jaren van haar goede kant laten zien richting ondernemers”, zegt regiomanager Cees Pille. “Dat blijkt uit het feit dat ze de prijs nu voor de tweede keer op rij winnen.”

Opmars
Reimerswaal scoort met name goed op de gebieden ‘tevredenheid ondernemers’ en ‘lokale lasten’, ondernemers vinden dat zij waar krijgen voor hun geld. Op het onderdeel imago scoort Reimerswaal een stuk minder, maar dat wordt weer gecompenseerd door de tevredenheid onder de ondernemers over de gemeente.

Stimulans
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan 650 in Zeeland.

MKB-Nederland maakt tot begin november de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

Tags

Related Articles

Geef een reactie