Nieuws

René de Groot met Adriaanse van der Weel naar nieuw kantoor in Terneuzen

Advocatenkantoor Adriaanse van der Weel is volop in ontwikkeling. Zo komt advocaat René de Groot per 1 juli 2016 weer terug op de vestiging van Adriaanse van der Weel in Zeeuws-Vlaanderen. Op dezelfde datum verruilt Adriaanse van der Weel het kantoorverzamelgebouw aan de Axelsedam voor een monumentaal pand aan de Herengracht in Terneuzen. Ook vanuit het nieuwe kantoor levert Adriaanse van der Weel hoogwaardig juridisch advies op het gebied van ondernemingsrecht, economisch en milieustrafrecht, arbeidsrecht en internationale handel.

René de Groot is al 28 jaar verbonden aan Adriaanse van der Weel, waarvan de eerste twintig jaar in Terneuzen. De afgelopen jaren heeft René als manager een nieuw Adriaanse van der Weel kantoor opgezet in Rotterdam. Nu het Rotterdamse kantoor door een forse uitbreiding én toetreding van een nieuwe compagnon een nieuwe fase ingaat, gaat hij weer als advocaat vanuit Zeeuws-Vlaanderen aan de slag.

Specialist in economisch en milieu strafrecht
René is een doorgewinterde advocaat die Zeeuws-Vlaanderen goed kent. Samen met zijn collega’s staat hij bedrijven uit Zeeland en daarbuiten onder andere op het gebied van strafrecht bij. Onder meer bij milieudelicten of arbeidsongevallen. “Juist voor dit soort zaken moet je bij een specialist zijn”, legt René uit. “Het zijn juridisch complexe zaken die, wanneer ze niet goed worden aangepakt, grote economische gevolgen hebben en reputatieschade veroorzaken. Als één van de weinige gespecialiseerde milieustrafrechtadvocaten in Nederland kunnen wij bedrijven bij dit soort zaken écht helpen.”

Juridisch advies bij ondernemen in het buitenland
Daarnaast geeft René juridisch advies aan bedrijven over ondernemen in het buitenland. In elk land gelden weer andere regels, voor juridische zaken als aansprakelijkheid, contracten en arbeidsrecht. Voor René elke keer weer een mooie uitdaging. René: “Het is bijzonder om te zien hoe ondernemend Zeeuwse bedrijven in het buitenland zijn. Ik vind het ontzettend leuk om als advocaat een steentje bij te dragen aan die VOC-mentaliteit.”

Arbeidsrecht in Zeeuws-Vlaanderen
Bij Adriaanse van der Weel werken diverse arbeidsrechtspecialisten. Ook vanuit Terneuzen helpen zij ondernemingen bij ontslagprocedures, het opstellen of beëindigen van arbeidsovereenkomsten, reorganisaties en medezeggenschap.

Kantoor op de Herengracht in Terneuzen
Het advocatenkantoor Adriaanse van der Weel in Terneuzen verhuist op 1 juli naar Herengracht 9. Met de traditionele, monumentale gevel en het moderne interieur sluit het nieuwe pand goed aan bij de aard van het kantoor: een traditioneel advocatenkantoor met een lange historie waar op moderne wijze met de meest recente juridische know how gewerkt wordt. Voor René voelt het als thuiskomen. “In 1977 is Adriaanse van der Weel begonnen in een pand aan de Herengracht. Daar komen we nu weer terug. Deze plek, op een mooie zichtbare locatie, plaatst ons kantoor waar we willen zijn: tussen regels en mensen.”

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie