Nieuws

Stroomopwekkende ruiten voor Roegiers Glas

HEINKENSZAND – Het Zeeuwse glasmontagebedrijf Roegiers Glas is onlangs voorkeursmonteur geworden voor PowerWindows. Hiermee hebben zij de primeur in Zuidwest Nederland.

Via deze stroomopwekkende ruiten is het direct mogelijk om een smartphone of laptop op te laden. De ruiten zijn zowel voor de particuliere als zakelijke markt op aanvraag leverbaar.

PowerWindow

De Delftse startup Physee ontwikkelde in eigen beheer het product PowerWindows, oftewel stroomopwekkende ruiten.De PowerWindow wekt stroom op doordat er schuin op de afstandhouder van het glas monokristallijne PV cellen geplaatst zijn. De verwerking van de PV-cellen op de afstandhouder zorgt ervoor dat het systeem universeel toepasbaar is. “Het kan op alle glassoorten toegepast worden zonder dat het een negatieve invloed heeft op bijvoorbeeld de U-waarde of de zontoetredingsfactor”, aldus Richard van Wijk van Roegiers Glas.

Met een PowerWindow is het mogelijk om de geproduceerde stroom rechtstreeks te gebruiken voor het opladen van laptops, tablets en smartphones. Het kan bijvoorbeeld gebruikt gaan worden om een zonwering aan te sturen die door een smartbox wordt gereguleerd.

De opbrengst van de stroomopwekkende ruiten is 10 Wattpiek per m2. Elk raam kan worden aangesloten op een batterij met een opslagcapaciteit van 3200 milliampère-uur en een gebruiksspanning van 12 Volt. Dit betekent in de praktijk dat men met deze batterij ongeveer 5 à 6 keer per dag een smartphone kan opladen. “Naast zonnepanelen kunnen we nu ook energie op wekken via glas. We zijn erg trots dat wij als voorkeursmonteur in Zuidwest Nederland op deze manier bij kunnen dragen aan de energietransitie,” voegt van Wijk toe.

Roegiers Glas

Roegiers Glas is een glas montage bedrijf uit Heinkenszand. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 80 jaar ervaring op het gebied van beglazing en het monteren van glas. Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid/MVO en is trots om dit product aan te mogen bieden. Roegiers Glas is actief in zowel de zakelijke als particuliere markt.

Tags

Related Articles

Geef een reactie