ArbeidsmarktEvenementenKennisoverdrachtNieuws

Talent binden en boeien

Nieuw regionaal initiatief voor versterken Zeeuwse arbeidsmarkt

VLISSINGEN – Van 13 tot en met 17 juni slaan Zeeland Business, Provincie Zeeland, ZeeuwseVacaturebank.nl en Festive Events de handen ineen om werken in Zeeland op de kaart te zetten. In deze Week van de Zeeuwse Arbeidsmarkt 2019 staat het verbinden van overheid, educatie, bedrijfsleven, jongeren en werkzoekenden centraal uiteengezet in meerdere events en bijeenkomsten rondom werken in Zeeland.

WrX!

Het initiatief Zeeland WrX! heeft als doelstelling Zeeland neer te zetten als hotspot om te wonen, werken en recreëren. Hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met bedrijven, overheden en Zeeuwse scholen. Daarnaast heeft WrX! als doel om jongeren, studenten, young professionals en werkzoekenden binnen en buiten Zeeland te informeren over de mogelijkheden van een studie, baan of bijbaan in Zeeland.
De week van de Zeeuwse arbeidsmarkt wordt op 13 juni afgetrapt met een bijeenkomst voor alle HR professionals in Zeeland, op vrijdag vindt onder WrX Experience bedrijventour Zeeland plaats. Op vrijdagavond vindt Roetsjbaan 2019 plaats. Op zaterdag vinden het WrX Experience jobfestival en het Summer Festival Zeeland plaats. De week wordt op 17 juni afgesloten met een ondernemersnetwerkavond over de Zeeuwse arbeidsmarkt.

WrX! Experience

De WrX! Job Experience is een tweedaags festival dat draait om het ervaren en beleven van werk. Op vrijdag 14 juni vindt de open bedrijventour plaats waarin geïnteresseerden de mogelijkheid krijgen om een kijkje te nemen bij Zeeuwse organisaties met vacatures. Op zaterdag 15 juni vindt het WrX! Job Festival plaats. Een interactief evenement waarin bezoekers werk kunnen ervaren en beleven.

HR event

Zeeland heeft een krappe arbeidsmarkt die nu en in de komende jaren onder druk komt te staan. Op termijn ontstaan tekorten in alle sectoren en op alle niveaus. Het opvullen van deze vraag is voor individuele werkgevers lastig. Samen bereik je meer. Daarom bundelen Zeeuwse werkgevers nu de krachten om de uitdaging op de Zeeuwse arbeidsmarkt en de strijd om talent aan te gaan. In het nieuwe HR-netwerk Zeeland kunnen HR-professionals van elkaar leren, trends en ervaringen delen, nadenken over nieuwe manieren van werving en gezamenlijke initiatieven opzetten. Op 13 juni is de aftrap van dit HR-netwerk: een interactieve middag met inspiratiesessies voor HR-specialisten. Directie- en bestuursleden zijn ook van harte welkom.

Summer Fest

Het WrX Jobfestival Zeeland loopt in de middag over in het Summer Festival in Vlissingen, een muziekfestival met DJ’s en acts uit de top van Nederland. Dit jaar vindt het Summer Festival plaats op vier locaties in Zeeland, waarvan Vlissingen de eerste is.

Meer informatie kan worden verkregen via www.zeelandbusiness.nl/wrx

Tags

Related Articles

Geef een reactie