Nieuws

Transitie Team Zeeland


Zeeuwse werkgevers bundelen krachten en schakelen hun toekomstige leiders in

MIDDELBURG – In Juni 2016 presenteerde Jan Peter Balkenende het rapport “Zeeland in Stroomversnelling”. Nu, ruim een jaar later, geven drie partijen het rapport handen en voeten door middel van leiderschaps- en ontwikkelprogramma Transitie Team Zeeland.

JPBTransitie Team Zeeland bestaat uit een groep toekomstige leiders. Zij komen vanuit een diversiteit aan Zeeuwse organisaties en bedrijven. In een leergang van anderhalf jaar gaan de deelnemers aan de slag met de volgende uitdaging: hoe kunnen invloedrijke spelers in Zeeland samenwerken aan en streven naar een optimaal vestigingsklimaat voor individuen en organisaties. Een provincie waar meer talent naartoe komt dan er vertrekt en waar mensen willen blijven wonen, werken, ontwikkelen en ontspannen. Die ambitie is stevig maar Transitie Team Zeeland gaat zich hiervoor inzetten en wordt hierin gesteund door diverse stakeholders. Het startpunt van de leergang is voor elke toekomstige leider groeien en ontwikkelen in de persoonlijke rol. Daarnaast zal iedere deelnemer onderzoeken of en welke invloed zijn of haar organisatie op de vooruitgang van de provincie kan hebben.

Sectoren
Directeuren en bestuurders vanuit meerdere sectoren hebben zich aangesloten bij Transitie Team Zeeland. Zo bieden zij hun leiders van de toekomst de kans om hun persoonlijke, bedrijfsmatige en maatschappelijke ambities te ontwikkelen en waar te maken: Rabobank Oosterschelde, OOS International, DOW Terneuzen, ZB & Planbureau Zeeland, Zorggroep Ter Weel, Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en Provincie Zeeland hebben zich, soms met meerdere deelnemers, ingeschreven en binnenkort worden er meer organisaties bekend.

De eerste leergang start oktober 2017 en wordt eind 2018 afgerond. De werklocaties variëren waarbij er op inspirerende en vernieuwende plekken gewerkt wordt en dit zoveel mogelijk binnen maar ook buiten de provincie. Gezien vanuit de enthousiaste deelname van de diverse stakeholders verwacht Transitie Team Zeeland de tweede leergang in het najaar van 2018 op te starten.

Initiatiefnemers
Transitie Team Zeeland is een initiatief van De Zeeuwse Connectie, het Zeeuws Instituut voor Organisatieontwikkeling en Better Future. Zeeland heeft, zo is de overtuiging van de participanten, zowel maatschappelijk als economisch veel te bieden. Het Rapport Balkenende “Zeeland in stroomversnelling” is een uitstekend kompas om het potentieel zo optimaal mogelijk te benutten.

De samenwerking tussen deelnemers en organisaties zal bijdragen aan de totstandkoming van een relatienetwerk voor het leven en de versterking van onderlinge en branche-overschrijdende samenwerkingsverbanden.

Organisaties of aspirant-deelnemers die enthousiast geworden zijn, kunnen zich verdiepen en/of contact opnemen via www.zeeuwseconnectie.nl/transitieteam

v.l.n.r. André de Korte (ZIO), Jim Goedhart (De Zeeuwse Connectie) en Ezra de Korte (Better Future)
De initiatiefnemers met v.l.n.r. André de Korte (ZIO), Jim Goedhart (De Zeeuwse Connectie) en Ezra de Korte (Better Future)

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie