Nieuws

Twee top 10-noteringen BOOM Communicatie

Management Team en Fonk publiceren resultaten klanttevredenheidsonderzoeken

In de nationale klanttevredenheidsonderzoeken 2015, uitgevoerd door de vakbladen Management Team en Fonk, scoort het Zeeuwse bureau BOOM Communicatie top 10-noteringen. Daarmee is het in Goes gevestigde BOOM Communicatie het enige communicatiebureau in Nederland met een toppositie in beide onderzoeken.

Voor het derde jaar op rij is BOOM Communicatie te vinden in de top 10 van het onafhankelijke klanttevredenheidsonderzoek van Management Team. De MT100 is de jaarlijkse ranglijst met de honderd beste adviesbureaus in Nederland. Van de ruim 30.000 bedrijven in de branche, bekleedt BOOM Communicatie in de MT100 de achtste positie. In de ranglijst van Fonk bezet het communicatiebureau uit Zeeland zelfs de derde plaats.

Trots op vertrouwen
Directeur Hans van den Boom is trots op de resultaten: “Het is wederom een geweldige eer om als Zeeuwse speler uit die tienduizenden bureaus gekozen te worden als één van de besten. Als twee toonaangevende, onafhankelijke onderzoeken je daar rangschikken, is dat een enorme waardering én een bewijs voor de kwaliteit die onze medewerkers leveren. Wat ons helemaal trots maakt, is dat de onderzoeken zijn gedaan onder klanten. Zij slaan ons dus heel hoog aan en dat is toch waar je het allemaal voor doet. Ik wil alle klanten die hun medewerking hebben verleend aan de onderzoeken enorm bedanken voor het vertrouwen dat ze hiermee in ons hebben uitgesproken. Vanzelfsprekend zullen we er alles aan doen om dat vertrouwen ook in 2016 weer waar te maken!” 

Samenwerken
Klanttevredenheid staat bij BOOM Communicatie centraal. De resultaten in de onderzoeken onderschrijven dat ook. Van den Boom: “In de praktijk komt het er eigenlijk op neer dat we onze klanten belangrijker vinden dan onszelf. Dat zie je terug in de flexibiliteit van onze medewerkers, hun inlevingsvermogen en de zorg en aandacht die ze aan elk project besteden; of het nu een grote of een kleine opdracht is. Met hen samenwerken betekent dus: geen gedoe, plezierig contact, een scherpe prijs en de zekerheid dat de juiste oplossing wordt geboden binnen de afgesproken tijd. Die nuchterheid maakt ons ook een op en top Zeeuws bureau.”

Kwaliteit leveren
Kwaliteit leveren is volgens Van den Boom een belangrijke voorwaarde voor een hoge tevredenheid onder klanten: “De klant is natuurlijk pas tevreden als er concrete en goede resultaten worden geboekt. Dat is bij ons altijd de insteek, en zo zijn we destijds ook tot onze JEI-aanpak gekomen. Dat is een tastbare en analytische manier om communicatievraagstukken en -werkzaamheden aan te vliegen, met ‘Je Eigen Identiteit’ van je merk of organisatie als uitgangspunt. Door vraagstukken op deze manier te doorgronden, komen we tot afgestemde oplossingen die daardoor effectiever zijn. Dat doen we voor mkb’ers, want juist voor hen is het van het allergrootste belang dat elke euro die in communicatie wordt gestopt ook daadwerkelijk rendeert. Onze Zeeuwse achtergrond blijkt uit de nuchtere, concrete en kostenbewuste aanpak. Die slaat aan. Dat zien we, omdat ook grotere bedrijven en organisatie uit Zeeland én daarbuiten, steeds vaker bij ons aankloppen.”

Beste B2B-bureau
De vakbladen Management Team en Fonk voeren jaarlijks onderzoek uit naar de tevredenheid onder Nederlandse managers over hun zakelijke dienstverleners. De onderzoeken worden uitgevoerd door de onafhankelijke onderzoeksbureaus. Beide onderzoeken toetsen op verschillende indicatoren. De ranglijsten zijn gebaseerd op de algehele klanttevredenheid.
Het onderzoek van Management Team is uitgevoerd door onderzoeksbureau Inscope Consulting. Er is getoetst op verschillende aspecten, waaronder flexibiliteit, tijdplanning, budgetbewaking en inhoudelijke kennis. De resultaten tonen aan dat BOOM Communicatie een betrouwbare, kennisinhoudelijke sparringpartner is die staat voor creativiteit en effectiviteit.
Onderzoeksbureau Motivaction heeft in opdracht van Fonk kwalitatief onderzoek verricht naar een vooraanstaande groep bureaus in de branches communicatie, reclame en media. Opdrachtgevers kregen vragen voorgelegd over factoren als snelheid, prijs/prestatie, nauwkeurigheid, creativiteit en effectiviteit. In de algehele ranglijst scoort het in Goes gevestigde BOOM Communicatie een top 3-notering, maar in het B2B-segment staat het bureau zelfs op nummer 1. Daarmee mag BOOM Communicatie zich ‘het beste B2B-bureau van Nederland’ noemen.
Volgens Van den Boom zal deze toppositie de aanpak en werkwijze niet veranderen: “Wij zijn trots, maar blijven met de voeten in de aarde staan. Als het om communicatie gaat, wil men in Zeeland gewoon resultaat zien voor een scherpe prijs. Die hoge prijs/kwaliteit-verhouding blijven wij in 2016 dus ook gewoon leveren.”

Over BOOM Communicatie
Het 22 jaar geleden in Goes opgerichte BOOM Communicatie is een communicatiebureau dat zich laat kenmerken door de nuchtere, resultaatgerichte no-nonsense houding. De focus ligt op kwaliteit en effectiviteit. Vanuit regionale kantoren bedient het bureau (inter)nationale en lokale klanten in Nederland en België. Meer informatie: www.boomcommunicatie.nl.

BOOM

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie