Nieuws

Van hobby naar het openen van een eigen salon, HipHaar Voor Jou

Dé haarextensie salon voor jouw 'droomhaar'.

Stéphanie Oerlemans, 28 jaar, moeder van 2 jonge kinderen en getrouwd met Jasper. Tien jaar geleden is ze voor de liefde van Brabant naar Kapelle verhuisd. “Haar” is al heel Stéphanie’s leven haar hobby, uitgegroeid tot haar passie en uiteindelijk haar droombaan geworden. Op 16 jarige leeftijd is ze de kappersopleiding gaan doen. Echter het knippen van puntjes en uitgroei verven kon haar niet bekoren en is ze zich daarom snel gaan verdiepen in haarverlengingen en haarwerken. Op social media laat HipHaar trots de resultaten zien van behandeld haar en dat ze deelneemsters van Temptation Island tot haar klantenkring mag rekenen. Wij zijn nieuwsgierig geworden en willen graag meer van haar weten.

Hoelang bestaat HipHaar Voor Jou? Wanneer durfde je het om als ondernemer ervoor te gaan?

Ongeveer 5 jaar geleden heb ik mij ingeschreven bij de KvK. Een kamertje in huis heb ik toen ingericht als salon. ‘Leuk voor erbij’. Alleen bleef HipHaar elk jaar groeien en was het een jaar geleden niet meer te combineren met mijn vaste baan en gezin. Vorig jaar april heb ik er daarom voor gekozen om volledig voor HipHaar te gaan en daar hoort natuurlijk een nieuwe salon bij!

Wat doe je precies bij HipHaar Voor Jou?

Bij HipHaar Voor Jou plaats ik haarverlengingen van de beste kwaliteit en kun je terecht voor gepast en eerlijk advies. Ook kun je bij mij terecht voor op maat gemaakte haarwerken. HipHaar Voor Jou is een hippe salon met kwaliteit.

Is het enkel voor vrouwen met dun haar of is het voor alle vrouwen met elk haartype geschikt?

Voor elk haartype zijn er weer andere opties. Of je nu heel dun haar hebt, een volle bos of heel kort haar hebt, er zijn altijd mogelijkheden. Uitzonderingen daar gelaten natuurlijk. Belangrijk is een goed en eerlijk advies.

Wat is het verschil tussen ‘machine gebonden weave haar’ en ‘HeavenlyHair’?

De naam ‘machine gebonden’ zegt het al, het haar is met de machine aan elkaar geknoopt. Dit gaat op een hoge snelheid en daardoor wordt er iets minder zorgvuldig gewerkt. Hierdoor zijn de aanhechtingen vele malen dikker dan bij het handgeweven haar, maar is de prijs veel lager. HeavenlyHair is mijn eigen haarlijn, waar ik met trots mijn label aan mag hangen. Dit is handgeweven haar en dus haartje voor haartje met de hand geknoopt. Hierdoor zijn de aanhechtingen flinterdun, maar ligt de prijs hoger.

Hoelang heb je plezier van haarverlenging of -verdikking?

Afhankelijk van de liefde die het haar van de eigenaar krijgt gaat het haar gemiddeld 9 tot 12 maanden mee. Beide haarsoorten zijn kwalitatief uitstekend, maar doordat het 24/7 op iemands hoofd gedragen wordt, is goede verzorging van groot belang.

Wat maakt jou anders dan andere haarextensie salons?

Kwaliteit & expertise. Het haar is vrij duur, maar dat is een bewuste keuze. De prijs staat namelijk gelijk aan de kwaliteit en haar van uitstekende kwaliteit is het allerbelangrijkste. Haar weaven is mijn expertise, iets wat ik al jaren doe. Ik kies er daarom ook bewust voor om geen andere kappers services aan te bieden. Al mijn aandacht gaat naar het weaven.

Dames van het ‘welbekende tv programma Temptation Island’ weten jou te vinden. Hoe zijn zij bij jou terecht gekomen?

Lang leve Social Media! En als je eenmaal wat mensen kent, dan is het heel leuk als mensen ‘via via’ komen.

Kun je het als moeder van 2 kleine kinderen goed combineren?

Het is geweldig te combineren met mijn gezin. Ik heb vaste openingsdagen en op die dagen is er oppas beschikbaar. Ik werk geen weekenden, maar wel avonden. Als de kinderen op bed liggen, kan mama aan het werk.

Waar zie jij HipHaar Voor Jou over 5 of 10 jaar? Wat zijn je dromen?

Ik hoop over een aantal jaren een nog mooiere en grotere salon te hebben. Als de kindjes op school zitten, kan de salon meer open. Ook wil ik een webshop in de lucht hebben waar je haarproducten en haarwerken online kunt bestellen. Dit zijn tevens ook mijn dromen, dus hopelijk mogen ze uit komen!

Van welke vrouw/BN’er zou jij het haar heel graag willen doen en waarom?

Chantal Janzen! Het is al een mooie vrouw, maar met net een beetje meer haar zou het helemaal perfect zijn. Ik denk ook dat er wel wat af gelachen kan worden als zij een uurtje in mijn stoel zit.

Tags

Related Articles

Geef een reactie