Nieuws

VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland: Deltaplan Waterstof

Waterstof in Zeeland

Op dinsdagavond 12 maart vindt er weer een Tegenlicht Meet Up Zeeland plaats over ‘Deltaplan Waterstof’ van 19.30 – 21.00 uur in de Foyer van ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg, inloop 19.00 uur. Toegang, koffie en thee gratis. 

Nederland wil in 2050 van het aardgas af zijn. Maar hoe? Omdat zonne- of windenergie lastig opgeslagen kan worden, lijken dat (nog) geen geschikte alternatieven. Daar kan waterstof bij helpen: een unieke eigenschap van de deeltjes maakt dat waterstof energie kan opslaan en transporteren. En toch: Nederland durft de stap niet te zetten. Het is dus hoog tijd voor een Deltaplan Waterstof. VPRO regisseur Rob van Hattum, die al sinds de jaren tachtig bezig is met waterstof, komt naar ZB om er ons alle ins & outs over te vertellen.

Waterstof in Zeeland
Ook andere gasten belichten het onderwerp vanuit hun expertise, onder wie een vertegenwoordiger van Enduris, de netbeheerder van Zeeland, om u te vertellen welke kansen er liggen voor de inzet van waterstof in de Zeeuwse woningbouw en of ons gasnetwerk hiervoor geschikt te maken is. Ook de Zeeuwse industrie en het Zeeuws bedrijfsleven zijn al volop aan de slag met waterstof; Impuls Zeeland vertelt hier meer over.

Nadelen?
Kleven er ook nadelen aan het vol inzetten op waterstof? Is het wel een efficiënte manier om energie op te wekken of te transporteren. Hoe groen is waterstof eigenlijk?

Vervoer
De auto-industrie heeft de keuze gemaakt om van fossiele brandstof over te schakelen op elektrisch aangedreven auto’s. Maar in China zet de overheid juist zwaar in op waterstof. En als het daar beweegt, gaat dat met een voor ons ongekende snelheid.

Ben je ook benieuwd of we aan de vooravond van een waterstofrevolutie staan? Kom mee! Kijken:
https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2018-2019/deltaplan-waterstof.html

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de Zeeuwse Milieufederatie en Switch. Aanmelden mag via serden@dezb.nl

VPRO Tegenlicht Meet up Zeeland is een initiatief van ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland in samenwerking met Switch en ZMF. Kijk voor de eerdere bijeenkomsten op www.dezb.nl en op de Facebookpagina van Tegenlicht Meet Up Zeeland http://www.facebook.com/tegenlichtzeeland.

Tags

Related Articles

Geef een reactie