KennisoverdrachtNieuws

Wat eten we nu en in 2050?

Dutch Agri Food Week: 5-16 oktober

Van 5 tot en met 16 oktober 2018 staat Nederland in het teken van de toekomst van ons eten. Tijdens de vierde editie van de Dutch Agri Food Week krijgen bezoekers bij de boer, de voedselproducent, de kok, de wetenschapper en andere agrifood-experts een antwoord op de vraag:

Wat eten we nu en in 2050?

Dutch Agri Food Week presenteert de toekomst van ons eten en versterkt het positieve beeld van de Nederlands Agri Food sector.

FoodDelta Zeeland

FoodDelta Zeeland organiseert in samenwerking met de Provincie Zeeland de Zeeuwse editie 2018waarbij de toekomst van de Zeeuwse Agri Food sector centraal staat. FoodDelta Zeeland is de clusterorganisatie (kennis- en innovatienetwerk) van bedrijven, overheden en onderwijs werkzaam inhet Zeeuwse foodcluster. Met zo’n 200 leden versterkt FoodDelta Zeeland dit cluster in uitvoering van projecten, belangenbehartiging, innovatie en kennisuitwisseling.

Opening bij De Oesterij

De opening zal plaatsvinden op vrijdag 5 oktober in Yerseke (Oesterij) tijdens een mini-symposium met sprekers uit de retail-, veredelings- en financiële sector.

Er worden gedurende de periode (5-16 oktober) diverse activiteiten georganiseerd, al dan niet vrij toegankelijk. Onderaan dit persbericht treft u een opsomming van de activiteiten aan. Nieuwe activiteiten kunnen aangemeld worden via r.devos@fooddeltazeeland.nl

 

Achtergrond: Podium voor innovatie

Wereldwijd is er grote belangstelling voor de Nederlandse kennis en technologie op het gebied van duurzame, gezonde en veilige voedselproductie. Dutch Agri Food Week is het grootste podium in Nederland waar aandacht is voor het stimuleren van innovatie in de agrifood sector én het verbinden van ondernemers, consumenten en overheden. Bedrijven en kennisorganisaties presenteren er hun nieuwste innovaties aan een breed publiek. Iedereen met interesse in voedsel en voedselproductie – van consument tot professional – is welkom tijdens de Dutch Agri Food Week. Om te ontdekken, inspiratie op te doen, elkaar te ontmoeten, te leren en kennis te delen, maar vooral om te genieten van lekker en gezond voedsel.

page1image23424

Overzicht activiteiten Dutch Agri Food Week

5 oktober: Opening Dutch Agri Food Week in Zeeland

Bijeenkomst van ondernemers en belanghebbenden in de Zeeuwse foodsector, met hierbij een presentatie van de provincie Zeeland over het belang van deze sector, het presenteren van de resultaten van de Zeeuwse Innovatiemonitor Food door FoodDelta Zeeland en presentaties van belangrijke ontwikkelingen en vernieuwingen in de (Zeeuwse) foodsector door onder andere de Retail, Veredelaar en de Financiële sector. Formele openingshandeling door gedeputeerde Jo-Annes de Bat.

Locatie: Oesterij te Yerseke
Tijdstip: 10.15 uur
Toegang: Genodigden

 

5 t/m 12 oktober: Zeeuwse lunches en diners

Deze twee weken koken de leerling-koks van Scalda uitsluitend met gezonde, Zeeuwse producten. Voor lunch en diner. Reserveren wenselijk via website http://puuralacarte.nl/reserveren

Locatie: Restaurant PUUR a la Carte, Podium 15 te Middelburg
Tijdstip: 12.00-13.00 uur of 17.00-19.30 uur
Toegang: Openbaar

 

6 oktober: Mosseltour. Van bodem tot bord. Zeeuwse schelpdiervisserij

Beleef de schelpdiersector met bezoek aan visserij, veiling en schelpdier-verwerkingsbedrijf. Varen op de Oosterschelde, uitleg over de teelt en kweek van schelpdieren en een mosselproeverij. Een op de consumentgerichte activiteit waarbij kennisgemaakt wordt met de schelpdiersector. Aanmelden via www.mosselen.nl

Locatie: Mosselveiling, Dregweg te Yerseke
Tijdstip: 10.30-15.30 uur
Toegang: Openbaar

 

6 oktober: Rondleiding Oesterputten Yerseke. Oesterteelt van vroeger tot nu

Beleef hoe vroeger oesters geteeld werden en hoe dat tegenwoordig op innovatieve manier gebeurt. Reserveren via VVV Yerseke.

Locatie: Oesterputten, Havendijk 36 te Yerseke (Viskêête)
Tijdstip: 13.30-15.00 uur
Toegang: Openbaar

 

8 oktober: AgriFoodCenter, nieuwe gewassen en productontwikkeling

Openstelling en rondleiding bij de testvelden en uitleg wat het AFC doet. Dit zowel voor consumenten als ook specifiek voor Horeca. Proeven van nieuw geteelde gewassen en ontwikkelde producten. New Food, met consumententest van nieuwe productontwikkeling rond honingbes / kiwibes en diverse glutenvrije granen.

Locatie: AgriFoodCenter, Noordlangeweg 42 te Colijnsplaat
Tijdstip: 11.00-15.00 uur
Toegang: Openbaar

 

11 oktober: Workshop: transparantie in de food-keten, is blokchain-technologie de oplossing?

Transparantie in de foodketen wordt steeds belangrijker, voor de interne processen maar ook voor de consument (weet wat je eet). Om de gehele keten transparant te maken is mogelijk blockchain technologie de oplossing. Samen met food-ondernemers en de ICT sector ontdekken wat de (on)mogelijkheden zijn.

Locatie: Dockwize, Edisonweg 41 te Vlissingen
Tijdstip: 11.00 uur
Toegang: op uitnodiging/aanvraag

 

11 oktober: Zeeuws Diner

Diner met Zeeuwse producten, voor genodigden uit het food-cluster Zeeland.

 

13 oktober: Biologische groente en fruit markt, nieuwe ontwikkeling in de biologische landbouw.

Een biologische markt voor groente en fruit, met uitleg over productie en verwerking in heerlijke gerechten. Voor consumenten maar ook voor food-profesionals een uitdaging om de markt te bezoeken!

Locatie: De Grote Verleiding, Hoge Akkerweg 25 te Kruiningen
Tijdstip: 09.30-11.30 uur
Toegang: openbaar

 

13 oktober: Aanschuifdiner. Een onvergetelijke eetervaring.

Bij de filosofie van Voedselbron Graauw ‘Gezonde bodem, gezonde planten, gezonde mensen’ hoortnatuurlijk lekker eten en drinken. Om je te laten proeven dat de biologische producten uit het eigen Voedselbos en van de Zeeuwse Akker écht anders smaken, stap je binnen in de landelijk ingerichte kookschuur of buiten in het Voedselbos voor een onvergetelijke eetervaring. De diners worden bereid met producten van eigen oogst en uit de streek. Aanmelden via website www.voedselbrongraauw.nl

Locatie: Voedselbron Graauw, Dwarsstraat 9 te Graauw
Tijdstip: 18.00 uur
Toegang: openbaar

Tags

Related Articles

Geef een reactie