Nieuws

Wisseling van de wacht bij PORTIZ en BZW Zeeland

.

Secretaris Wies Saman neemt afscheid en draagt stokje over aan Cees Pille

Na bijna een periode van bijna vijfendertig jaar treedt Wies Saman per 31 december 2015 terug als secretaris van PORTIZ en BZW Zeeland. Het officiële afscheid vindt plaats op 10 december.

Saman heeft gedurende zijn carrière mede vormgegeven aan de verdere groei van de Brabants- Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) in Zeeland en de ontwikkeling van PORTIZ als invloedrijke belangenverenigingen in Zeeland.

Beide verenigingen bekleden inmiddels een toonaangevende positie in het Zeeuwse maatschappelijk middenveld. De jarenlange en gedreven inzet van Wies Saman als secretaris van deze verenigingen heeft hier zeker aan bijgedragen. Saman was tevens langdurig secretaris van de Business Advisory Board van Zeeland Seaports en van de Vereniging van Zeeuwse Cargadoors. Deze beide partijen zijn sterk verbonden aan PORTIZ en vormen gezamenlijk een belangrijk belangencluster voor de Zeeuwse haven- en industriegebieden.

Op 10 december a.s. neemt Saman officieel afscheid van de aangesloten werkgevers en andere relaties in de Nieuwe Kerk in Middelburg. Per 1 januari 2016 wordt hij opgevolgd door Cees Pille die nu nog werkzaam is bij de Vereniging van Verf- en Drukinktfabrikanten in Den Haag. Pille heeft bedrijfseconomie gestudeerd in Rotterdam en is daarna onder meer werkzaam geweest bij het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, het Nederlands Economisch Instituut en als regiosecretaris bij VNO- NCW West. De laatstgenoemde vereniging is de zustervereniging van BZW in de Randstad. Pille is 45 jaar en momenteel nog woonachtig in Rotterdam, maar zal zich t.z.t. in Zeeland vestigen.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie