Nieuws

Wolfert van Borssele legpenning voor Sergio Herman

De studiekring Wolfert van Borssele heeft woensdag 20 april de legpenning uitgereikt aan Sergio Herman. De leden zien Sergio Herman, met zijn ondernemingen, prestaties en economische bijdrage, als ambassadeur voor Zeeland. De studiekring Wolfert van Borssele is opgericht in 1982 door de toenmalige Burgemeester van de gemeente Borssele Drs. G.C.G. v.d. Heuvel en een aantal ondernemers en managers uit dezelfde gemeente. Periodiek wordt de legpenning van de studiekring Wolfert van Borssele uitgereikt aan een persoon die de Zeeuwse zaak waardig is.

SergioHermanSergio Herman
Sergio Herman (1970) erfde de liefde voor het keukenvak van zijn vader die hij jarenlang als gedreven chef aan de slag zag. Na zijn opleiding aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge deed Sergio werkervaring op bij een aantal Nederlandse toprestaurants. Al snel werkte hij samen met zijn vader in het populaire restaurant Oud Sluis in hartje Sluis (Zeeland). Wanneer Sergio in 1990 restaurant Oud Sluis van zijn vader overnam, schakelde hij onmiddellijk naar een hogere culinaire versnelling.

De erkenning voor zo’n buitengewoon gedreven talent liet niet lang op zich wachten. Sergio Herman ontvangt een eerste Michelin ster in 1995 en vier jaar later wordt Oud Sluis vereerd met een tweede. In 2005 volgde dan uiteindelijk de absolute bekroning met een derde ster. In 2013 prijkt Oud Sluis in die lijst van beste restaurants ter wereld op de 35ste plaats. Restaurant Oud Sluis is sinds december 2013 gesloten.

In het voorjaar van 2010 opende Sergio Herman aan het strand van Cadzand-Bad een nieuwe zaak, Pure C Bar & Restaurant. Sergio wordt omwille van zijn unieke, verfrissende stijl ook door de Vlaamse culinaire pers bijzonder gewaardeerd. Sinds de Zeeuwse topchef met zijn optredens een aantal Vlaamse kookprogramma’s mee vorm gaf, verkrijgt hij ook bij het Vlaamse publiek veel bekendheid. In het voorjaar van 2014 opent Sergio Herman samen met Nick Bril restaurant The Jane in een kapel van een voormalig militair hospitaal te Antwerpen.

Wolfert van Borssele
De studiekring is genoemd naar Wolfert van Borssele (6), die in 1477 stadhouder was van Holland en Zeeland en in 1478 van Lodewijk XI de orde van het Gulden Vlies ontving. De studiekring leden ontmoeten elkaar ééns per maand bij Restaurant Katseveer in een besloten gezelschap met een (landelijk) bekende spreker, met het doel de sociale en zakelijke banden te verstevigen en tevens door inleidingen en discussies de algemene ontwikkeling te bevorderen.

De legpenning werd in haar bestaan onder meer uitgereikt aan: Dhr. M.C. Verburgt, oud-gedeputeerde van Zeeland en lid van de Raad van State, Drs. Jacques de Milliano, directeur Artsen zonder Grenzen, en de heer H. van Koeveringe, CEO Roompot Vakanties. De laatste keer dat de legpenning werd uitgereikt was in 2014 aan voormalig commissaris van de Koningin in Zeeland Karla Peijs.

Tags

Related Articles

Geef een reactie