Nieuws

Wolfert van Borssele reikt legpenning uit aan Jan Peter Balkenende

De studiekring Wolfert van Borssele heeft op woensdag 21 maart de legpenning uitgereikt aan Jan Peter Balkenende. De leden zien Jan Peter Balkenende, door zijn prestaties op zowel politieke als economische vlak, als een ambassadeur voor Zeeland. De studiekring Wolfert van Borssele is opgericht in 1982 door de toenmalige Burgemeester van de gemeente Borssele Drs. G.C.G. v.d. Heuvel en een aantal ondernemers en managers uit dezelfde gemeente. Periodiek wordt de legpenning van de studiekring Wolfert van Borssele uitgereikt aan een persoon die de Zeeuwse zaak waardig is.

Jan Peter Balkenende

Oud-premier Jan Peter Balkenende is geboren en getogen in het Zeeuwse Biezelinge. Na zijn 8-jarige periode als Minister-president in het kabinet was hij tussen 2011 en 2016 partner bij EY en richtte zich op Corporate Responsibility, internationale zaken en onderwerpen die zich bevinden op het snijvlak van de publieke sector en de private sector. Momenteel is hij External Senior Advisor voor EY. In 2016 was Jan Peter Balkenende voorzitter van de commissie structuurversterking en werkgelegenheid in Zeeland. Mede door deze commissie, en in het bijzonder werd er door Balkenende, onlangs nog 35 mio toegezegd door het Rijk voor de versterking van onder andere leefbaarheid en innovatie in Zeeland.

Wolfert van Borssele

De studiekring is genoemd naar Wolfert van Borssele (6), die in 1477 stadhouder was van Holland en Zeeland en in 1478 van Lodewijk XI de orde van het Gulden Vlies ontving. De studiekring leden ontmoeten elkaar ééns per maand bij Restaurant Katseveer in een besloten gezelschap met een (landelijk) bekende spreker, met het doel de sociale en zakelijke banden te verstevigen en tevens door inleidingen en discussies de algemene ontwikkeling te bevorderen.

De legpenning werd in haar bestaan onder meer uitgereikt aan: Dhr. M.C. Verburgt, oud-gedeputeerde van Zeeland en lid van de Raad van State, Drs. Jacques de Milliano, directeur Artsen zonder Grenzen, en de heer H. van Koeveringe, CEO Roompot Vakanties, Karla Peijs, oud CdK van Zeeland en de laatste keer dat de legpenning werd uitgereikt was in 2016 aan Sergio Herman, topkok.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie