Nieuws

Zeeland moet kansen verzilveren nu het goed gaat!

Voorzitter Hovestad trots op groeiende economie en roept ondernemers op Zeeland te promoten

Op de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst van VNO-NCW Zeeland sprak voorzitter Neldes positieve woorden over de Zeeuwse economie. Hij is trots op de groeiende economie, maar vraagt ondernemers ook om Zeeland te promoten. In het Terneuzense Scheldetheater sprak hij ruim 150 leden en genodigden toe.

Drie boodschappen voor Zeeland
Voor 2019 sprak Hovestad drie boodschappen uit. Hij gaf allereerst aan dat het in 2019 economisch goed blijft gaan in Zeeland. In het jaar met de Provinciale Statenverkiezingen wil hij ten tweede dat Zeeland keuzes maakt om kansen te verzilveren. “We moeten Zeeland wel als sterk merk blijven wegzetten”, was zijn derde boodschap.

Sterke en groeiende economie
Voor 2019 wordt een economische groei verwacht van zo’n 2 procent. Het valt op dat de export zaltoenemen en positief is dat alle sectoren profiteren. Sectoren waar Zeeland sterk is, zoals bouw, zorg, industrie en horeca zullen extra groeien. Zorg voor de Zeeuwse economie blijft de krappe arbeidsmarkt, we zullen mensen van buiten Zeeland moeten aantrekken.

Kansen verzilveren
Hovestad gaf aan dat nu het goed gaat Zeeland kansen moet verzilveren. Er wordt door de overheid flink geïnvesteerd in infrastructuur en onderwijs. Bedrijven doen ook grote investeringen, zoals bijvoorbeeld op het Maintenance Value Park, door Vlaeynatie en windparkbouwer Ørsted. Nu het goed gaat moeten we juist kiezen voor mobiliteit, duurzaamheid en arbeidsmarktbeleid. Zo wordt Zeeland booming!

Zeeland sterk merk
De werkgeversvoorzitter riep ondernemers op om het positieve beeld van Zeeland uit te dragen. Zeeland voert de goede rijtjes aan, als het gaat om gezondheid, onderwijs, veiligheid, milieu en geluk. Zeeland hoeft niet arrogant te worden, maar het uitdragen van de ijzersterke regio is cruciaal om arbeidskrachten en bedrijven aan te trekken.

Tags

Related Articles

Geef een reactie