Nieuws

Zonnevylle nieuwe voorzitter Zeker Zeeuws

Mr. R. (Robert) Zonnevylle uit Wemeldinge is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Stichting Zeker Zeeuws® Streekproduct. Hij volgt Cees van Liere op die wegens gezondheidsredenen zijn voorzitterschap moest beëindigen. De Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct is uitgever en licentiehouder van het onafhankelijke regionale streekkeurmerk Zeker Zeeuws®.

Het streekkeurmerk is in 2013 in opdracht van de provincie Zeeland ontwikkeld. Bij de totstandkoming waren VVV Zeeland en de Zeeuwse Milieufederatie betrokken. Zeker Zeeuws Streekproduct is de afgelopen jaren sterk gegroeid: Maart 2017 zijn er 105 certificaten toegekend voor producten en diensten aan 90 Zeeuwse ondernemers.

Zeker Zeeuws® Streekproduct is een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland is geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd met Zeeuwse grondstoffen. Dat isbovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

Het betreft producten van het land, uit zee, zilte teelten en non-food producten en diensten van de Aardappel tot Zuivel.

Tags

Related Articles

Geef een reactie