Auto van de week


2017
pk (KW)
Automaat
54459 km
Hybride benzine
SUV

€ 21945,-

Bekijk deze auto op www.autozeeland.nl
chevron

Als je kiest klein te blijven, moet je kwaliteit bieden

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Wie vijf minuten met Piet Hoekman praat, snapt direct dat zijn enthousiasme voor persoonlijk klantcontact, één op één gesprekken en de menselijke maat recht uit zijn hart komt. De passie is bijna voelbaar. Hij is een ondernemer in hart en nieren en met zijn bedrijf Hoekman Kantoor & Project een gevestigde naam in Zeeland en ver daarbuiten. Hier praat een man, die van zijn hobby zijn werk maakt, of andersom. Hij ís zijn werk en straalt dat uit. “Het liefst ben ik onderweg, naar en van klanten. We hebben veel mooie gerenommeerde Zeeuwse bedrijven in onze portefeuille, maar zijn ook landelijk actief. Bij sommige familiebedrijven kom ik al meer dan dertig jaar over de vloer. Daar werk ik nu soms al samen met de volgende generatie. Fantastisch vind ik dat.”

Het was de rector van zijn middelbare school die Piet wellicht onbewust in de richting van het ondernemerschap duwde. Want toen Piet op zijn zeventiende te horen kreeg dat hij beter met school kon stoppen, was de keuze om ‘eigen baas’ te worden snel gemaakt. “Ik startte als grossier. Ik kocht een container vol met onder andere multomappen, kladblokken en wenskaarten en probeerde die via de detailhandel aan de man te brengen. Toen een paar jaar later een winkelpandje in Yerseke vrijkwam, begon ik daar een kleine (kantoor)boekhandel. Bij het afleveren van de kantoorartikelen bij bedrijven in de omgeving zag ik natuurlijk overal bureaus en bureaustoelen staan. Daardoor  realiseerde ik me dat ik die ook zelf wel kon gaan verkopen”, herinnert Piet zich lachend.

Showroom voor kantoor- en projectinrichting
Gaandeweg groeit het bedrijf. Het ene pand wordt verruild voor het ander en het bedrijf groeit gestaag. In 1990 verhuist het bedrijf naar de Noordzandstraat in het centrum van Yerseke. Daar beslaat de zaak inmiddels een brede hoek. Het is een heerlijk adres om rond te struinen tussen mooie woonaccessoires, cadeau ideeën, ansichtkaarten, damesmode, boeken en kantoorartikelen. Ook is er een postagentschap. In het kantoor boven de winkel zit Piet graag. Hier ziet hij bovendien zijn dochters regelmatig, omdat zij alle drie, en hun partners, in meer of mindere mate bij het bedrijf betrokken zijn. “Aanvankelijk was er weinig etalageruimte voor de kantoor- en projectinrichting. Er stond één bureaustoel en mensen dachten dat het mijn stoel was. Toen we daarvoor meer presentatieruimte kregen, groeide dit onderdeel sterk. Zo sterk dat we sinds eind jaren negentig voor Hoekman Kantoor & Project eenshowroom hebben op het industrieterrein van Yerseke.”

Kwaliteit, betrouwbaarheid en service
Bij dit bedrijf rekent Piet, naast bedrijven, ook scholen, kerken en instellingen tot zijn klantenkring. Veel reclame maakt hij niet; de mond-tot-mond reclame werkt uitstekend voor hem. “Klanten waarderen de persoonlijke manier van samenwerken en vertellen dat door. Zij weten dat we kiezen voor kwaliteit. Mijn redenering is even simpel als raak: als je klein wilt blijven, moet je kwaliteit bieden. Waarom? Ik heb geen tijd om allerlei fouten achteraf recht te zetten. Liever gewoon in één keer goed. Dat zit in de producten die we verkopen, maar zeker in de betrouwbaarheid en service.”

Service die vérder gaat
Service mag inderdaad wel met de hoofdletter S worden geschreven. Het is duidelijk dat Hoekman verder, véél verder gaat dan het leveren van bureaustoelen en tafels. “We begeleiden de klant zo goed mogelijk bij zijn of haar keuze. Soms gaan we naar de showroom van een fabrikant en bijna altijd maken we een volledig 3d schetsontwerp van de ruimte. Zo kan de klant zich optimaal voorstellen hoe de kantoorinrichting er in de praktijk zal uit zien. Sterk in onze service is ook dat we een betrouwbaar netwerk van professionals om ons heen hebben staan. Moet er een muurtje verzet worden, een toiletgroep gemaakt of iets op de vloer of aan de muur? Wij regelen het op zo’n manier dat onze klant steeds alleen met ons te maken heeft.” Overigens wie denkt dat het alleen om complete inrichtingsplannen gaat, heeft het mis. Hoekman is ook het adres voor die ene bureaustoel, een fijne thuiswerkplek of de uitbreiding van een kantoorinterieur. “Wat we leveren is ook  gedurende lange tijd naleverbaar. Daarmee houden we nadrukkelijk rekening.”

Eigen montageteam
Het is Piet ten voeten uit als hij uitlegt dat één keer iets verkopen niet moeilijk is, maar dat het uiteindelijk gaat om terugkerende klanten. Hij prijst zichzelf gelukkig dat daarvan regelmatig sprake is. Wie de klant ook is en wat zijn of haar wensen ook zijn, hij zet steeds alles op alles om mensen zo goed mogelijk te helpen. Met even veel plezier levert hij een stoel persoonlijk af. Bij grote projecten neemt hij een compleet montageteam mee dat alles keurig in elkaar en op zijn plaats zet. “We geven zelfs instructies, zodat medewerkers ook weten hoe ze hun mooie bureaustoel of zit-stabureau kunnen gebruiken” aldus Piet. Ook dát is service bij Hoek Kantoor & Project.

www.piethoekman.nl

www.hoekmanthuiswerk.nl

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement