s

PvdA/GL wil weten hoeveel Veerenaren in financiële problemen zitten

Economie

Hoeveel mensen in de gemeente Veere hebben te maken met problematische schulden? Die vraagt stelt de fractie van de PvdA/GL aan het dagelijks bestuur. Ze wijst erop dat in een gemeente als Den Haag goede resultaten worden bereikt met een speciale regeling om de schulden te saneren. Ze is dan ook benieuwd of het college ook plannen heeft om zo’n regeling voor Veere in het leven te roepen. 

De fractie stelt dat het hebben van schulden voor veel mensen een groot probleem is. Door de coronacrisis is het aantal mensen dat daarmee te maken heeft zeker niet minder geworden, aldus fractievoorzitter Peter Meijs. Hoe langer mensen te maken hebben met schulden, hoe groter de problemen worden.

Bij de Haagse collectieve schuldenregeling zijn de dertig grootste schuldeisers betrokken. Die methode werkt volgens Meijs zo goed dat 87 andere gemeenten die manier van het aanpakken van schulden ook willen overnemen. Meijs is dan ook heel benieuwd of de gemeente Veere eveneens plannen heeft om zich daarbij aan te sluiten.

 

Bron: PZC

Zeeland Zakelijk is een onderdeel van LMG strategie + creatie