Ondernemer van de Week

De markt voor (veiligheids)kleding en pbm’s past mij als een jas

De markt voor (veiligheids)kleding en pbm’s past mij als een jas

Trendy schoenen, modieuze soft shell jassen, stoere werkkleding, thermo kleding en complete kostuums en vrouwelijke combinaties; wie de showroom van Matthijs Industrial Supplies binnenstapt, realiseert zich dat werkkleding tegenwoordig gezien mag worden. “De tijd dat werkkleding alleen functioneel was, ligt ver achter ons. De uitstraling en het draagcomfort zijn aanzienlijk verbeterd. Wij hebben bijvoorbeeld Helly Hansen in ons assortiment, een merk dat bekend is uit de ski- en zeilsport. De ervaringen die zij opdoen bij deze actiesporten, vertalen ze naar hun werkkleding. Dat zie je en dat merk je vooral tijdens het dragen.”

Lees meer...
Hulpverlener, ethisch hacker en daardoor sterk in IT-dienstverlening

Hulpverlener, ethisch hacker en daardoor sterk in IT-dienstverlening

Snelle, stabiele IT-systemen, die 24/7 zorgeloos draaien, dat is dé expertise van Ronald Mies en zijn bedrijf Labyrinth-IT. Maar met ruim twintig jaar IT-ervaring is de kennis van Ronald veel breder. Zo is Labyrinth-IT sterk in professionele Wifi-oplossingen en telefonie en introduceerde het recent een uniek systeem dat ransom ware in een vroeg stadium detecteert. “Wat betreft IT security ben ik opgeleid als ethisch hacker. Waarom? Om goed te kunnen beveiligen, moet je weten hoe je moet inbreken”, vertelt de ondernemer, die recent ook startte met dekabelgigant.nl.

Lees meer...
Ook voor ondernemers bankieren wij met de menselijke maat

Ook voor ondernemers bankieren wij met de menselijke maat

SNS Bank staat op als dé bank voor de Zeeuwse mkb-ondernemer en zzp’er. De vestigingen in Zierikzee, Middelburg, Goes en Terneuzen zijn in de buurt en makkelijk benaderbaar, zo luidt de belofte van de vaste gezichten van de Zeeuwse SNS teams. “Wij bankieren met de menselijke maat”, vertelt Peter Spelier, manager klantteams in Zeeland.

Lees meer...

Agenda
bekijk alles

Medisea

Medisea

Medisea organiseert haar eerste congressenreeks voor academici in de zorg, in het mooie Zeeland. Op twee toplocaties in Zeeland zijn diverse interessante sprekers te zien op het gebied van complexe ouderenzorg vraagstukken. De accreditatie voor deelname aan het congres zal voor u geregeld worden.

Lees meer...
TZW’s Prinsjesdag

TZW’s Prinsjesdag

Ondernemersvereniging Terneuzen Zuidwest (TZW) gaat eraan beginnen: Prinsjesdag 2021!

Lees meer...

Samenwerken met een hart voor Yerseke

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

1 + 1 = 3: het is min of meer deze opstelsom die van toepassing is op hetgeen Lennert Steketee in Yerseke doet. Of: van het één kwam het ander. Want wie vakantiehuisjes verhuurt, krijgt weleens vragen over fiets- en scooterverhuur. En met zoveel toeristen over de vloer ligt een heuse Tourist Shop voor de hand. Het is in een notendop het verhaal van deze jonge ondernemer. Samen met zijn vrouw Lenny grijpt hij alle kansen om Yerseke en de Bevelanden op de kaart te zetten.

Het interview met Lennert vindt plaats op een regenachtige zomerdag. Wie denkt dat de Tourist Shop aan het Kerkplein in Yerseke stil en verlaten is, heeft het mis. Regelmatig stappen toeristen binnen, maar opvallend genoeg ook ‘locals’, zoals het echtpaar uit Kapelle dat een rondleiding met gids geboekt heeft. Lennert is het vriendelijke middelpunt. Hij vertelt dat dit laatste vaker voorkomt. “Veel Zeeuwen kennen hun eigen regio niet. Terwijl Yerseke écht uniek is; de historische oesterputten, de mosselcultuur, de bedrijvigheid in de haven en de Yerseke Moer. Weet je dat de mosselveiling de enige ter wereld is? Zo zonde dat slechts vijf procent van alle mosselen bestemd is voor Nederlandse consumptie. Van dat ‘zwarte goud’ zouden we best meer mogen genieten.”

Vakantiehuisjes van Blue Green Holiday
Het enthousiasme waarmee Lennert zijn verhaal doet, werkt aanstekelijk. Vooral ook omdat hij vertelt over kansen zien en kansen pakken. Een kans zag hij circa vier jaar geleden. Hij kwam in die tijd regelmatig op Walcheren en zag dat commerciële bureaus de verhuur van vakantiewoningen oppakten. “Terwijl Walcheren langzaam volstroomde, realiseerde ik me dat ook Zuid-Beveland toeristen heel wat te bieden heeft. Zo startte ik met de verhuur van particuliere vakantiehuizen via Blue Green Holiday. Inmiddels bemiddelen we op deze manier ruim dertig vakantiewoningen op Noord- en Zuid-Beveland. Woningeigenaren kiezen voor ons bedrijf omdat we hen volledig ontzorgen en persoonlijke service bieden. We screenen de gasten, regelen het in- en uitchecken, maar zorgen bijvoorbeeld ook voor bedlinnen, handdoeken en de eindschoonmaak.”

Fietsen, scooters en e-tuktuk
Natuurlijk willen mensen die een vakantiehuis huren ook wel eens op stap, bijvoorbeeld op de fiets of de scooter. Lennert kreeg daarover zo vaak vragen, dat hij besloot ook dit zelf te gaan doen. “Ik begon met zes scooters, maar begreep al snel dat dat veel te weinig was. Inmiddels verhuur ik via scooterhurenzeeland.nl stadsfietsen, e-bikes, benzine- en elektrische scooters, e-shoppers en een unieke elektrische 7-persoons tuktuk.” Deze zero emission limo tuktuk biedt naast de chauffeur plaats aan zes passagiers en is daarmee ideaal voor gezellige rondritten met familie of vrienden. Natuurlijk is de tuktuk ook geschikt voor bedrijven, bijvoorbeeld als ludieke vergaderbreak, shuttle service of om een jubilaris in het zonnetje te zetten.

Promoten van Yerseke
De volgende wending in het ondernemersbestaan van Lennert en Lenny kwam toen de VVV de deuren sloot en de gemeente deze leegte wou invullen. Lennert polste diverse ondernemers in Yerseke, ging een samenwerking aan met het Nederlandse Mosselbureau en diende een plan in. Zo ontstond Tourist Shop Yerseke en vielen tal van puzzelstukjes in elkaar. “Uit de Tourist Shop spreekt mijn hart voor Yerseke. Ik ben hier geboren en getogen en wil graag wat reuring terugbrengen in het dorp. Dat doe ik door samen te werken met lokale ondernemers en door rondleidingen en arrangementen aan te bieden. We hebben een compleet gidsenteam dat klaar staat om je mee te nemen naar de mooiste plaatsen en de leukste verhalen. Over mosselen en oesters bijvoorbeeld, maar vergeet ook de natuur bij de Yerseke Moer niet. Natuurliefhebbers halen daar hun hart op. Bedrijven nodig ik uit eens te informeren naar de mogelijkheden. We kunnen leuke arrangementen samenstellen met scooters, lunch, rondvaarten, barbecues of culinaire verrassingen. Natuurlijk uit zee. Verser kan niet! Hier in Yerseke is een wereld te ontdekken.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes