NieuwsSport & Business

Olympische opdracht voor Schelde Sports te Goes


Het is weer feest in Goes. De kwaliteit van de basketbalstellingen die in Goes gemaakt worden heeft wederom erkenning gekregen. Twee weken geleden heeft de Janssen-Fritsen Group, het moederbedrijf van Schelde Sports, de opdracht gehad voor het leveren van de basketbalstellingen en turnmaterialen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016. Twee dochterondernemingen van Janssen-Fritsen Group leveren aan de Spelen in 2016: Spieth uit Duitsland en Schelde Sports uit Goes te Nederland. De materialen worden in Helmond, Altbach en Goes gemaakt. In totaal gaat het om een indrukwekkende 50 containers.

SAM goes to Rio!

Na Montréal in 1976, Moskou 1980, Seoul 1988, Barcelona 1992 en Sydney 2000 kan Schelde Sports met trots een 6e editie van de Olympische spelen aan de lijst toevoegen. In 2014 stonden de Super SAM’s (zo worden de top basketbalstellingen van Schelde Sports genoemd), ook al op het Wereldkampioenschap Basketbal in Spanje. De wereld kan simpelweg niet om de in Nederland geproduceerde basketbalstellingen heen.

Waar zou basketbal zijn zonder de Super SAM?

Een stuk minder ver. Want geen enkele andere basketbalstelling is sneller geplaatst, is beter van kwaliteit en kan de zwaarste slam dunks doorstaan. De langste center kan aan de ring gaan hangen en de hele stelling veert binnen enkele seconden terug naar zijn oorspronkelijke stand. Er is geen basketbalstelling zo populair als de SAM. Schelde Sports is daar wereldwijd marktleider in. En dat is niet voor niets!

Toonaangevende engineering

Voorsprong behoud je door ontwikkeling. Dat hebben de ontwikkelaars in Goes en Helmond goed begrepen. Het succes van de SAM is te danken aan de voortdurende inspanningen op het gebied van engineering. Zo ontstonden o.a. het ‘dunk-proof’ glasbord en de verstelbare 180graden Pro-Action™ dunkring. Twee recente technologische hoogstandjes.

Maar net als iedere topsporter blijft Schelde Sports de grenzen verleggen, steeds een stap verder, hoger en beter. Mede daardoor is Schelde Sports marktleider geworden in de professionele Nederlandse, Franse, Belgische, Duitse en zelfs Amerikaanse basketbalwereld. Maar ook in ruim honderd andere landen blijft de vraag naar basketbalstellingen van Schelde Sports groeien.

Een SAM voor iedereen

De SAM is niet alleen weggelegd voor professionals. Ook voor competities op regionaal niveau, voor clubs, scholen en recreatiespelers is er een SAM. Zo kunnen alle basketbalspelers, zaalbeheerders en toernooiorganisatoren profiteren van de voordelen van het SAM-systeem, zoals het snel opzetten, de 180graden Pro-Action™ dunkring, het anti-wipnet, de veiligheidspadding en de vloerverankering.

SAM?

SAM staat voor Spring Assisted Mechanism en is oorspronkelijk uitgevonden door Schelde Sports als oplossing tegen de problemen met hydraulische en elektromechanische systemen. Door 6 oerdegelijke trekveren, is de 1200kg wegende stelling door 1 persoon in een handomdraai in game-position te zetten en weer terug in te klappen. Geen onderhoud, niks om te repareren of bij te houden. Designed to last forever.

scheldesports

0113 – 315 100 | info@scheldesports.nl | www.scheldesports.nl

twitter_32

facebook_32

 

 

Tags

Related Articles

Geef een reactie