Starters

Startersdag in Terneuzen

Alles over het starten van een onderneming: Gratis startersdag voor (pre)starters en jonge ondernemers

Op donderdag 2 juni organiseert Zeeland Business in samenwerking met de Rabobank en gemeente Terneuzen, gemeente Sluis en gemeente Hulst een gratis startersdag Zeeuws- Vlaanderen in het Bio Base Europe Training Centrum te Terneuzen speciaal voor oriënterende starters, starters en jonge ondernemers. Deze startersdag is de grootste startersdag ooit met maar liefst 28 kennispartners.

Waarom een startersdag?
80% van de beginnende zelfstandigen en jonge bedrijven blijkt na 18 maanden alweer gestopt te zijn. Het gebrek aan een goede voorbereiding ligt daaraan meestal ten grondslag. Daardoor biedt Zeeland Business door een startersdag Zeeuws-Vlaanderen te organiseren de kans op een goede voorbereiding. De avond wordt gevuld met een startersmarkt, seminars en plenaire sprekers. Verschillende thema’s worden behandeld op de avond, zoals klantmanagement, (online) marketing en reclame, bedrijfsbegeleiding, financieel advies en ICT.

Programma
Het programma van een startersdag ziet er als volgt uit: na de officiële opening door gastheer Mark Volleman van De Twaalfde Man Marketing Communicatie om 18:30 start de startersmarkt waar starters in gesprek kunnen gaan met bedrijven, instanties en overheden uit verschillende branches en sectoren die een starter verder op weg kunnen helpen met zaken als klantmanagement, (online) marketing en reclame, bedrijfsbegeleiding, financieel advies en ICT. Op dit moment hebben 28 kennispartners zich aangemeld om met gratis advies op de startersmarkt aanwezig te zijn.

Hierop volgen twee ronden met presentaties, seminars of workshops. Deze presentaties dekken verschillende thema’s waar starters tegen aanlopen, zoals financiering, het bereiken van de klant, merkbescherming, een ondernemingsplan schrijven, enzovoorts.

Daarnaast worden er ook plenaire powersessies tussendoor georganiseerd, waar ervaren ondernemers hun verhaal vertellen en de starters willen inspireren. Dit alles zorgt voor een interessant en een avondvullend programma. Gezien het aantal kennispartners is dit de grootste ZB Startersdag ooit.

Aanmelden
De startersdag is op donderdag 2 juni a.s. Iedereen is welkom vanaf 17:30 uur voor een broodjesbuffet. Het officiële programma start om 18:30 uur. Deelnemen aan de startersdag is geheel gratis. De kosten voor het broodjesbuffet bedragen €9,50 per persoon.

Aanmelden kan via http://www.zeelandbusiness.nl/zb-startersdag-zeeuws-vlaanderen/. Hier staat ook meer informatie over de gehele avond, standhouders, seminargevers en plenaire sprekers tijdens het evenement.

.

Tags

Related Articles

Geef een reactie