Starters

Startersdag voor groeiend aantal ondernemers in Zeeland

In maart van dit jaar verscheen het bericht dat het aantal startende ondernemers in Zeeland opmerkelijk is gegroeid in 2017 (PZC, 2018). Ruim 6 procent meer starters begonnen een onderneming dan in het jaar ervoor. Buitenom Zuid-Holland is Zeeland hiermee de snelst groeiende provincie van Nederland op het gebied van startende ondernemers.

plaats: Heinkenszand | datum: 8 mei

In 2017 begonnen 2300 Zeeuwen aan een nieuw avontuur: een eigen onderneming (ING Economisch Bureau). Dit zijn allemaal Zeeuwen die voor het eerst een eigen bedrijf zijn begonnen. Kijkend naar starters die dit niet voor het eerst deden, begonnen er meer dan 3000 starters over 2017 in Zeeland. Landelijk is er juist een daling van het aantal starters. De meeste starters in Zeeland beginnen een bedrijf in de zakelijke dienstverlening, cultuur en recreatie, de bouw en de zorg.

Zeeland Business slaat de handen ineen met de Zeeuwse Rabobank en de Bevelandse gemeenten (Goes, Kapelle, Borsele, Noord-Beveland en Reimerswaal) om deze Zeeuwse ondernemers goed voor te bereiden op ondernemerschap en hen verder op weg te helpen naar een succesvolle onderneming. Daarom organiseren zij op dinsdag 8 mei een gratis startersdag in het Vergader- en Congrescentrum De Stenge in Heinkenszand. Tijdens een avondvullend programma kunnen de ondernemers informatie vergaren op de startersmarkt bij partijen als Rabobank, Interpolis, Qredits en Microsoft en seminars volgen over o.a. omzet genereren, een financieel plan schrijven, tegen risico’s verzekeren, juridische tips, communicatie en acquisitie. Verder is er een uitgebreide line-up aan regionale partijen aanwezig zoals WEA Zuidwest, Meijling & Sarneel Notarissen, Pekaar & Partners, Olie & De Jonge advocaten en C-idee.

De avond is gratis te bezoeken. Het is mogelijk om vooraf aan te schuiven bij het broodjesbuffet. Aanmelden kan hier »

Tags

Related Articles

Geef een reactie