Stilstaan en daarna doelgericht doorhollen

Delen op social media facebook Twitter Linkedin

Rennen, hollen, gas op die lolly, gaan met die banaan! Dat is het gemiddelde standje waar je als ondernemer in staat. Stilstaan? Geen denken aan! En toch is dat wat je volgens Karin van Oosten van Ondernemen met LEV af en toe eens zou moeten doen.

“De vakantie is vaak het enige moment waarop ondernemers het zichzelf gunnen om even stil te staan”, begint Karin. “Je denkt dan vaak nog wel na over de afgelopen periode en wat je na de vakantie anders zou willen doen, maar dan start je na drie weken weer en binnen één minuut regeert de waan van de dag opnieuw.”

Dooddoener, maar toch waarheid als een koe

Toegegeven, Karin schetst een herkenbaar scenario. Dat we massaal in deze valkuil trappen, ligt volgens haar echter niet aan een gebrek aan motivatie. “De wil is er wel, maar dat is niet genoeg. Het is vooral een gebrek aan een concreet plan, een structuur en tijdslijn van hoe je de dingen anders gaat doen. Die ontwikkel je niet zomaar even tussen de bedrijven door. Daarvoor moet je echt even stilstaan en, het is misschien een dooddoener, maar ik benoem ‘m toch: de tijd nemen om aan je bedrijf te werken in plaats van alleen in je bedrijf.”

Niet te lang stilstaan

Goed advies, maar wie heeft er zin en tijd om maanden te investeren in (markt)onderzoeken, heisessies en visie- en planvorming? “Niemand. Als ondernemer wil je niet te lang stilstaan. Je wilt snel weer vooruit bewegen. Dat kan ook, en sneller en doelgerichter dan voorheen zelfs, als je het maar efficiënt en effectief aanpakt.”

Vertrekpunt

Met LEV heeft Karin daar effectieve tools en programma’s voor ontwikkeld. “De Medewerker Monitor bijvoorbeeld. Binnen een paar weken brengt deze de plus- en verbeterpunten binnen jouw organisatie in beeld. Het vormt het vertrekpunt van je verbetertraject. Daarna kunnen we een van de zes LEV Programma’s inzetten. Het zijn korte, effectieve programma’s die leiden tot concrete doelen, plannen, structuur en planning. Wat eerst dus alleen een wens en motivatie was, wordt in korte tijd een tastbaar iets. Dat zorgt ervoor dat je werkelijk stappen gaat zetten en je weer vol gas kunt gaan, maar dan nu in de juiste richting, op weg naar een helder doel.”

Nieuwsbrief
blijf op de hoogte van het laatste nieuws
Postadres
  • Frans den Hollanderlaan 10 A
  • 4461 HN Goes
  Cookie statement